Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Școala Altfel: Jandarmii albaiulieni, în vizită la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”. Elevii, impresionați de echipamentul de intervenție al forțelor de ordine

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vineri, 27 aprilie a.c., timp de aproape două ore, jandarmii albaiulieni s-au aflat în mijlocul elevilor și a cadrelor didactice de la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din municipiul Alba-Iulia, în cadrul programului național “Școala Altfel, să știu mai multe, să fiu mai bun”.

Jandarmii le-au vorbit celor aproximativ 200 de elevi și cadre didactice prezente, despre faptele antisociale cele mai des întâlnite în școală și în zona instituțiilor de învățământ cum ar fi injuriile, jignirile, îmbrâncelile sau intimidările și cum pot fi acestea descurajate și evitate.

Alte teme de discuție au fost violența în scoli, bullying-ul, atribuțiile și rolul jandarmeriei în societate precum și împărtășirea experienței jandarmilor în ceea ce privește prevenirea și combaterea infracționalității juvenile și anumite tipuri de intervenție pe timpul desfășurării misiunilor specifice.

Elevii au pus întrebări referitoare la temele aduse în discuţie, aceştia au participat activ la dezbatere, au avut nelămuriri la care au primit răspuns, această interactivitate ducând la o mai bună  înţelegere a aspectelor prezentate de jandarmi.

La sfârşitul activităţilor, echipamentul de intervenţie al jandarmilor a atras interesul copiilor, mai ales că acesta a fost purtat de un “mascat”. Acesta a explicat elevilor că jandarmii nu bat ci intervin pentru aplanarea diferitelor conflicte apărute şi le-a expus ce fel de pregătire şi antrenament trebuie să urmeze un jandarm pentru a interveni eficient pe timpul diferitelor misiuni la care acesta participă. Explicaţiile nu i-au descurajat pe copii, mulţi dintre aceştia exprimându-şi la final dorinţa de a deveni jandarmi. Deasemenea autospeciala de intervenție a jandarmilor a prezentat o atracție deosebită pentru cei mici datorită sistemului acustico-luminos, la un moment dat aflându-se în interiorul ei circa 30 de mici “jandarmi”.

La sfârşitul activităţilor, elevii s-au arătat încântaţi de experienţa trăită, iar cadrele didactice au transmis mulţumiri şi aprecieri jandarmilor pentru acțiunea desfăşurată.

[nggallery id=5514]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Firmă din Alba, amendată cu 10.000 de lei pentru că transporta bușteni prin albia unui pârâu de munte, din Gorj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Firmă din Alba, amendată cu 10.000 de lei pentru că transporta bușteni prin albia unui pârâu de munte, din Gorj O firmă din județul Alba a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, de către jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Runcu, deoarece un lucrător din cadrul firmei a fost depistat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea