// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO Școala Altfel: Jandarmii albaiulieni, în vizită la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”. Elevii, impresionați de echipamentul de intervenție al forțelor de ordine

Vineri, 27 aprilie a.c., timp de aproape două ore, jandarmii albaiulieni s-au aflat în mijlocul elevilor și a cadrelor didactice de la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din municipiul Alba-Iulia, în cadrul programului național “Școala Altfel, să știu mai multe, să fiu mai bun”.

Jandarmii le-au vorbit celor aproximativ 200 de elevi și cadre didactice prezente, despre faptele antisociale cele mai des întâlnite în școală și în zona instituțiilor de învățământ cum ar fi injuriile, jignirile, îmbrâncelile sau intimidările și cum pot fi acestea descurajate și evitate.

Alte teme de discuție au fost violența în scoli, bullying-ul, atribuțiile și rolul jandarmeriei în societate precum și împărtășirea experienței jandarmilor în ceea ce privește prevenirea și combaterea infracționalității juvenile și anumite tipuri de intervenție pe timpul desfășurării misiunilor specifice.

Elevii au pus întrebări referitoare la temele aduse în discuţie, aceştia au participat activ la dezbatere, au avut nelămuriri la care au primit răspuns, această interactivitate ducând la o mai bună  înţelegere a aspectelor prezentate de jandarmi.

La sfârşitul activităţilor, echipamentul de intervenţie al jandarmilor a atras interesul copiilor, mai ales că acesta a fost purtat de un “mascat”. Acesta a explicat elevilor că jandarmii nu bat ci intervin pentru aplanarea diferitelor conflicte apărute şi le-a expus ce fel de pregătire şi antrenament trebuie să urmeze un jandarm pentru a interveni eficient pe timpul diferitelor misiuni la care acesta participă. Explicaţiile nu i-au descurajat pe copii, mulţi dintre aceştia exprimându-şi la final dorinţa de a deveni jandarmi. Deasemenea autospeciala de intervenție a jandarmilor a prezentat o atracție deosebită pentru cei mici datorită sistemului acustico-luminos, la un moment dat aflându-se în interiorul ei circa 30 de mici “jandarmi”.

La sfârşitul activităţilor, elevii s-au arătat încântaţi de experienţa trăită, iar cadrele didactice au transmis mulţumiri şi aprecieri jandarmilor pentru acțiunea desfăşurată.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la FOTO Școala Altfel: Jandarmii albaiulieni, în vizită la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”. Elevii, impresionați de echipamentul de intervenție al forțelor de ordine

  1. dolfi 28.04.2018 la 9:44

    sper ca li s-a explicat: Vedeti copii, cu aceste echipamente, nenea jandarmu va va bate cand veti fi mari daca nu veti fi de acord cu conducerea tarii care va va fura, minti si prosti pe fata. Nenii jandarmi vor fi acolo “la datorie” ca niste caini docili sa-si pazeasca stapanii corupti. Ati inteles copii?