FOTO: Schiorul-campion Bogdan Gligor din Arieşeni are nevoie de ajutor financiar pentru a participa la JO de iarnă 2014
Cine sprijină un campion ce aduce faimă judeţului Alba şi vrea să ajungă în 2014, la Jocurile Olimpice din Rusia, de la Soci?
Despre schiorul Bogdan Sorin Gligor, din Arieşeni am scris în repetate rânduri, prezentându-i rezultatele din carieră. Ajuns la 25 de ani, absolvent al Liceului cu program sportiv Alba Iulia şi al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii “Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, cu specializare schi alpin, conjudeţeanul nostru se află în faţa unei mari provocări: participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă de anul viitor. Pentru a ajunge însă la a 22-a ediţie a Olimpiadei Albe, la Soci (Rusia), Bogdan are nevoie de sprijinul oamenilor şi firmelor potente din judeţ, în ideea susţinerii unei pregătiri corespunzătoare.
Eventualii doritori în ajutorul conjudeţeanului nostru o pot face apelând la numărul 0741-061906, sau trimiţând mesaje la [email protected]
În plus va punem la dispoziţie şi doua conturi bancare în euro şi în lei, deschise pe numele de GLIGOR BOGDAN SORIN
Banca Transilvania
EURO RO52BTRLEURCRT00N4784001
RON RO88BTRL00101201N47840xx
*Multiplu campion naţional
Bogdan (foto, stânga,pe podium, în roşu) a început schiul de la un an şi 8 luni, alături de tatăl său Dănuţ Gligor, fiind inclus în lotul naţional de schi alpin încă de la copii. Legitimat la CSŞ Cîmpeni şi în prezent la CS Gligor Arieşeni, a urcat pe podiumul naţional la fiecare categorie de vârstă şi la fiecare probă a schiului alpin. În anii de studenţie, la Campionatele Naţionale Universitare de schi alpin a devenit multiplu campion şi vicecampion naţional la probele de slalom special, slalom uriaş şi supercombinată alpină.
*A abandonat sportul şi acum visează la Soci!
Dar a urmat reculul… Fără sprijin, şi dezamăgit de nepăsarea celor ce l-ar fi putut ajuta, Bogdan Gligor a abandonat sportul de performanţă pentru o perioadă de 4 ani şi a ajuns să… ia proporţii, mai precis la greutatea de 130 de kg! În urmă cu 3 ani însă, după o discuţie “motivantă” cu tatăl Dănuţ şi fratele Călin, foşti schiori de performanţă şi actuali profesori-antrenori de schi alpin, a “reintrat” în circuit: regimul draconic şi antrenamentele au dus la pierderea a 41 de kilograme în jumătate de an. Imediat a cucerit un bronz la seniori, proba de slalom, a reintrat în lotul naţional, iar sezonul trecut 2012-2013 a ajuns şi în competiţiile internaţionale (FIS).
*De la 999 de puncte, la 57 de puncte FIS
Fiecare sportiv când începe să participle la nivel internaţional are 999 de puncte FIS, iar cu cât îi scade punctajul este mai bun. La fiecare concurs, până la reactualizarea listei de puncte a plecat cu ultimul număr de start, clasându-se însă între locurile 10-20. După reactualizarea listei de puncte, Bogdan a reuşit şi două clasări pe podium, locurile 2 şi 3 la Praded în Cehia, depăşind sportivi din loturile naţionale şi olimpice din diferite ţări europene. “Am ajuns de la 999, la 57 de puncte FIS, intrând în atenţia mai multor antrenori străini care m-au întrebat uimiţi: «cum plec ultimul şi mă clasez atât de bine, de ce sunt singur şi nu am antrenor?»”, a povestit Bogdan, care a acceptat să se alăture unei echipe multinaţionale, Motion Power Team, viaţa de sportiv şi regimul de antrenamente schimbându-i-se radical. Schiorul din Apuseni visează la performanţă: calificarea şi reprezentarea României la JO de iarnă de la Soci, Rusia, din februarie 2014, fiind nevoit să ajungă la 30 de puncte sau mai puţin pentru calificare. “Pregătirea cu echipa multinaţională înseamnă 25.000 de euro pe an, plătibili în 5 rate, sumă care acoperă toate cheltuielile, inclusiv echipamentul personal până la finalul sezonului. Am achitat 7000 euro din resurse proprii, principalul sponsor fiind tata. Singurele firme care m-au ajutat au fost Albalact şi Roşia Montană Gold Corporation, în rest am primit doar promisiuni şi amăgiri din partea multor oameni… ”, a explicat dezamăgit Bogdan.
Şi totuşi, e chiar aşa de mult pentru judeţul Alba şi mă refer la nivel politic, economic, chiar administrativ, să găsească resurse pentru a avea un reprezentant pe cea mai înaltă scenă a sportului de pe mapamond, Jocurile Olimpice?
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
CSU Alba Iulia – CIL Blaj, derby de Alba, la Sebeș, Cugir – Bistrița și Târgu Mureș – Unirea, în etapa din Liga 3
CSU Alba Iulia – CIL Blaj, derby de Alba, la Sebeș, Cugir – Bistrița și Târgu Mureș – Unirea, în etapa din Liga 3 Etapa a 12-a din Seria 7 a Ligii 3 de fotbal programează un nou derby de Alba. CS Universitar din Alba Iulia va fi gazdă în duelul de pe „Pielarul” din […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Sporto zi ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii19 ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ