Rămâi conectat

Sport

FOTO: Schiorul-campion Bogdan Gligor din Arieşeni are nevoie de ajutor financiar pentru a participa la JO de iarnă 2014

Publicat

în

Cine sprijină un campion ce aduce faimă judeţului Alba şi vrea să ajungă în 2014, la Jocurile Olimpice din Rusia, de la Soci?

Electrica Furnizare Discount

Despre schiorul Bogdan Sorin Gligor, din Arieşeni am scris în repetate rânduri, prezentându-i rezultatele din carieră. Ajuns la 25 de ani, absolvent al Liceului cu program sportiv Alba Iulia şi al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii “Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, cu specializare schi alpin, conjudeţeanul nostru se află în faţa unei mari provocări: participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă de anul viitor. Pentru a ajunge însă la a 22-a ediţie a Olimpiadei Albe, la Soci (Rusia), Bogdan are nevoie de sprijinul oamenilor şi firmelor potente din judeţ, în ideea susţinerii unei pregătiri corespunzătoare.
Eventualii doritori în ajutorul conjudeţeanului nostru o pot face apelând la numărul 0741-061906, sau trimiţând mesaje la gligor_sportclub@yahoo.com
În plus va punem la dispoziţie şi doua conturi bancare în euro şi în lei, deschise pe numele de GLIGOR BOGDAN SORIN
Banca Transilvania
EURO  RO52BTRLEURCRT00N4784001
RON    RO88BTRL00101201N47840xx
*Multiplu campion naţional
Bogdan (foto, stânga,pe podium, în roşu) a început schiul de la un an şi 8 luni, alături de tatăl său Dănuţ Gligor, fiind inclus în lotul naţional de schi alpin încă de la copii. Legitimat la CSŞ Cîmpeni şi în prezent la CS Gligor Arieşeni, a urcat pe podiumul naţional la fiecare categorie de vârstă şi la fiecare probă a schiului alpin. În anii de studenţie, la Campionatele Naţionale Universitare de schi alpin a devenit multiplu campion şi vicecampion naţional la probele de slalom special, slalom uriaş şi supercombinată alpină.
*A abandonat sportul şi acum visează la Soci!
Dar a urmat reculul… Fără sprijin, şi dezamăgit de nepăsarea celor ce l-ar fi putut ajuta, Bogdan Gligor a abandonat sportul de performanţă pentru o perioadă de 4 ani şi a ajuns să… ia proporţii, mai precis la greutatea de 130 de kg! În urmă cu 3 ani însă, după o discuţie “motivantă” cu tatăl Dănuţ şi fratele Călin, foşti schiori de performanţă şi actuali profesori-antrenori de schi alpin, a “reintrat” în circuit: regimul draconic şi antrenamentele au dus la pierderea a 41 de kilograme în jumătate de an. Imediat a cucerit un bronz la seniori, proba de slalom, a reintrat în lotul naţional, iar sezonul trecut 2012-2013 a ajuns şi în competiţiile internaţionale (FIS).
*De la 999 de puncte, la 57 de puncte FIS
Fiecare sportiv când începe să participle la nivel internaţional are 999 de puncte FIS, iar cu cât îi scade punctajul este mai bun. La fiecare concurs, până la reactualizarea listei de puncte a plecat cu ultimul număr de start, clasându-se însă între locurile 10-20. După reactualizarea listei de puncte, Bogdan a reuşit şi două clasări pe podium, locurile 2 şi 3 la Praded în Cehia, depăşind sportivi din loturile naţionale şi olimpice din diferite ţări europene. “Am ajuns de la 999, la 57 de puncte FIS, intrând în atenţia mai multor antrenori străini care m-au întrebat uimiţi: «cum plec ultimul şi mă clasez atât de bine, de ce sunt singur şi nu am antrenor?»”, a povestit Bogdan, care a acceptat să se alăture unei echipe multinaţionale, Motion Power Team, viaţa de sportiv şi regimul de antrenamente schimbându-i-se radical. Schiorul din Apuseni visează la performanţă: calificarea şi reprezentarea României la JO de iarnă de la Soci, Rusia, din februarie 2014, fiind nevoit să ajungă la 30 de puncte sau mai puţin pentru calificare. “Pregătirea cu echipa multinaţională înseamnă 25.000 de euro pe an, plătibili în 5 rate, sumă care acoperă toate cheltuielile, inclusiv echipamentul personal până la finalul sezonului. Am achitat 7000 euro din resurse proprii, principalul sponsor fiind tata. Singurele firme care m-au ajutat au fost Albalact şi Roşia Montană Gold Corporation, în rest am primit doar promisiuni şi amăgiri din partea multor oameni… ”, a explicat dezamăgit Bogdan.
Şi totuşi, e chiar aşa de mult pentru judeţul Alba şi mă refer la nivel politic, economic, chiar administrativ, să găsească resurse pentru a avea un reprezentant pe cea mai înaltă scenă a sportului de pe mapamond, Jocurile Olimpice?

Publicitate

Sport

Viitorul Sântimbru – Industria Galda 1-2 (0-0) | Trupa lui Doru Oancea, repetiție reușită pentru Cupa României, miercuri, cu Unirea Alba Iulia

Publicat

în

La Galtiu, în disputa amicală dintre Viitorul Sântimbru și Industria Galda de Jos, echipe care sezonul trecut s-au aflat sub tutela familiei Hulea, vizitatorii s-au impus cu scorul de 2-1 (0-0). La un moment dat formația lui Doru Oancea a condus cu 2-0, goluri Oniche și Al. Costea, ecartul fiind redus prin reușita lui Biro.

Electrica Furnizare Discount

Retrogradată din eșalonul terț, Industria este la a treia victorie din tot atâtea partide de verificare, având un moral bun înaintea disputei de miercuri, de pe propriul teren. cu Unirea Alba Iulia.

Au evoluat formațiile: *Viitorul: Ov. Barna – C. Oltean, E. Hălălae, D. Anghel – Birk, Al. Stan, M. Coman, P. Truță, Davidaș – Cos. Olălău, Oană; rezerve Ov. Crișan, Cr. Ivașcu, B. Popa, Biro, A. Olălău. Antrenor Sorin Mărginean.

Industria: Iancău – Samoilă, Rahovean, Căt. Ivașcu, Ad. Matei – Javla, Buligă – D. Ianc, Oniche, Al. Costea – Bălaș; rezerve Iosa, Dănilă, Nana, Tamaș, N. Muntean, Raica, D. Schiau, Fulea (LPS Sebeș); absenți Hodea, P. Medrea, S. Mureșan, Tocu. Antrenori Doru Oancea, Dan Comșa

Citește mai mult

Sport

“U” Cluj – Metalurgistul Cugir 3-1 (1-0) | Sebastian Itu, debut la 15 ani și 4 luni, împotriva “șepcilor roșii”!

Publicat

în

“U” Cluj a învins Metalurgistul Cugir în ultima repetiție înaintea starului eșalonul secund, scor 3-1 (1-0), pe „Cluj Arena”, același rezultat înregistrându-se și vara trecută.

Electrica Furnizare Discount

În tradiționala partidă de verificare dintre cele două combatante, scorul a fost deschis de Val. Alexandru (14), iar imediat după pauză avantajul “șepcilor roșii” a fost majorat de Vomir (a evoluat la Unirea Dej). Trupa lui Erik Lincar s-a distanțat la 3-0 prin reușita lui Hofman (61), pentru ca M. Lupu (69) să parafeze rezultatul final cu o reluare în urme unei execuții a lui P. Păcurar în bară. Merită remarcate prezențele în actul secund în distribuția vizitatorilor ale tinerilor din propria pepinieră Andriuc, Perjeriu și Sebastian Itu (tocmai fiul antrenorului principal). La 15 ani și 4 luni, S. Itu a debutat în prima echipă a grupării de sub Drăgana sub comanda tatălui său, în luna martie tânărul cugirean fiind convocat la o acțiune de selecție în vederea constituirii lotului național Under 15 al României.

După cel mai important test al perioadei precompetiționale, elevii lui Lucian Itu vor intra în cantonament la domiciliu timp de două săptămâni,  pentru ca sâmbătă, 31 iulie, să fie fixat jocul de pregătire cu conjudețeana CS Ocna Mureș (locație nestabilită deocamdată).

“U”: Micle – Gîț, Vomir, Gugu (fost echipier al Cugirului), Mitrea – Balgiu, Dican (și el fost component al ‘roș-albaștrilor”) – Ribeiro, Ciobanu, Blejdea – V. Alexandru (în prima repriză);

Metalurgistul: R. Opric – Tăban, Vlădia, I. Grozav, Vitinha – Udrea, Boldea – Șaucă, P. Păcurar, R. Voicu – M. Lupu; au intrat, la reluare Perjeriu (n. 2004), Cioargă, M. Neagu, Șuteu, Andriuc (n. 2004), S. Itu (n. 2006), Al. Rus, L. Contra, Șt. Radu; nu au evoluat N. Bănică și L. Itu, absent Cocan – accidentat. (H.D.M.)

Citește mai mult

Sport

Olimpia Aiud – CS Ocna Mureș 2-8 (0-4) | La debutul lui Paul Ciucă, triplă Cioară, duble Tegbo și Ceaca

Publicat

în

Pe “Aiudelul”, CS Ocna Mureș a câștigat într-un mod categoric primul meci amical disputat sub comanda noului antrenor Paul Ciucă, scor 8-2 (4-0), cu Olimpia Aiud (Liga a 4-a).

Electrica Furnizare Discount

Patru dintre golurile divizionarei terțe au fost realizate de jucători înregimentați în această vară, nigerianul Best Tegbo (23, 40) și Ceaca (ex-Sănătatea Cluj, 45+3, 79) – care a ratat un penalty în minutul 84, mai marcând golgheterul Cioară, o triplă (35, 51, 90) și Socaci (72). Golurile gazdelor au fost înscrise de A. Bălan (65, din penalty, fault asupra lui Sas), la 0-5, și Văsuț (81), la 1-7.

Olimpia: D. Maier – Sas, A. Bălan, Salca, P. Marginean – A. Moldovan, Ilea, Al. Olar, P. Boancă (n. 2003) – Văsuț, S. Șimandi; mai intrând Szabo – Ghirca, A. Capaș (n. 2003), A. Boca (2004). Antrenori Ioan Demeter și Nicu Sasu; CS Ocna Mureș: A. Anghel (n. 2003, Industria Galda de Jos, a debutat în Liga a 3-a în meciul cu Avântul Reghin, din ultima etapaă a anului trecut) – Frențiu, Haiduc, Cioplântă, Al. Kiraly – Socaci, Guț, Tegbo, Cl. Marcu (care a semnat prelungirea contractului) – Ceaca, Cioară; rezerve Angeru, M. Decean, Neșan, Ov. Truță (n. 2001, ex-Industria Galda, în probe), S. Rad (31 de ani, Vulturul Mintiu Gherlii, în probe). Antrenori Paul Ciucă și Romeo Arinar. Absenți V. Ignat, D Lupșan, Cunțan, Bartoș (se va prezenta luni). Să mai adăugăm că nici Chișu nu mai face parte din efectivul ocnamureșean, alăturându-se celorlați plecați în această vară: G. Goronea (Sticla Arieșul Turda), M. Domșa (CSU Alba Iulia), C. Lazăr (Anglia), Isac și Vădan (Cluj), Uță (Spicul Daia Română), Tocu (Industria Galda).

Miercuri, de la ora 17.30, CS Ocna Mureș joacă în Cupa României, în deplasare, cu Voința Stremț, iar sâmbătă, 31 iulie, este fixat amicalul cu Metalurgistul Cugir. (H.D.M.)

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea