FOTO: Schimbare spectaculoasă a zonei din fața Gării CFR Alba Iulia. Familia Regală și oameni din toată țara sunt așteptați să sosească cu trenul

Paul Voicu - Primar 2020

Schimbare spectaculoasă a zonei din fața Gării CFR Alba Iulia. Lucrările la parcarea din fața stației au fost terminate, iar oamenii care vor veni în Orașul Marii Uniri cu trenul sunt așteptați în condiții decente.

Printre oaspeții de seamă de la Alba Iulia se numără și Familia Regală care va ajunge în gara CFR la 1 Decembrie 2018, la ora 9.30. Trenul Regal va fi remorcat de locomotiva cu abur Pacific 231.065, construită în anul 1922. Familia Regală va fi întâmpinată la Gara Alba Iulia de autoritățile locale și de locuitori ai municipiului Marii Uniri. Toți cei care vor dori să întâmpine Familia Regală şi să vadă Trenul Regal în gara Alba Iulia sunt bineveniți.

ELIT

Stația CFR de la Alba Iulia a fost inaugurata la sfarsit de decembrie in anul 1868, iar primul tren, tractat de o locomotiva Radna, a oprit in gara, pe data de 22 decembrie.

Istoria feroviara a orasului este insa mai degraba cunoscuta pentru ecartamentul Alba Iulia – Zlatna ce aduna peste un secol de istorie. Dupa inaugurarea primei gari CFR in oras, la 21 de ani mai tarziu a fost infiintata Societatea Caii Ferate Locale Alba Iulia – Zlatna, societate ce a pornit demersurile pentru realizarea unei linii feroviare locale cu ecartament ingust de 760 mm.

Mihail David - 2020

Linia cu ecartament ingust, cunoscuta si astazi drept o importanta bucata de istorie si cultura feroviara a zonei, a fost inaugurata intr-o dimineata de 22 septembrie, la 27 de ani dupa deschiderea primei gari din oras. Constructia a fost realizata de catre autoritatile Comitatului Alba, iar ecartamentul feroviar a servit in principal pentru unirea zonei miniere din Zlatna cu importantul oras Alba Iulia, scrie viziteazaalbaiulia.ro, site al Primăriei Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...