Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Schimbare spectaculoasă a zonei din fața Gării CFR Alba Iulia. Familia Regală și oameni din toată țara sunt așteptați să sosească cu trenul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbare spectaculoasă a zonei din fața Gării CFR Alba Iulia. Lucrările la parcarea din fața stației au fost terminate, iar oamenii care vor veni în Orașul Marii Uniri cu trenul sunt așteptați în condiții decente.

Printre oaspeții de seamă de la Alba Iulia se numără și Familia Regală care va ajunge în gara CFR la 1 Decembrie 2018, la ora 9.30. Trenul Regal va fi remorcat de locomotiva cu abur Pacific 231.065, construită în anul 1922. Familia Regală va fi întâmpinată la Gara Alba Iulia de autoritățile locale și de locuitori ai municipiului Marii Uniri. Toți cei care vor dori să întâmpine Familia Regală şi să vadă Trenul Regal în gara Alba Iulia sunt bineveniți.

Stația CFR de la Alba Iulia a fost inaugurata la sfarsit de decembrie in anul 1868, iar primul tren, tractat de o locomotiva Radna, a oprit in gara, pe data de 22 decembrie.

Istoria feroviara a orasului este insa mai degraba cunoscuta pentru ecartamentul Alba Iulia – Zlatna ce aduna peste un secol de istorie. Dupa inaugurarea primei gari CFR in oras, la 21 de ani mai tarziu a fost infiintata Societatea Caii Ferate Locale Alba Iulia – Zlatna, societate ce a pornit demersurile pentru realizarea unei linii feroviare locale cu ecartament ingust de 760 mm.

Linia cu ecartament ingust, cunoscuta si astazi drept o importanta bucata de istorie si cultura feroviara a zonei, a fost inaugurata intr-o dimineata de 22 septembrie, la 27 de ani dupa deschiderea primei gari din oras. Constructia a fost realizata de catre autoritatile Comitatului Alba, iar ecartamentul feroviar a servit in principal pentru unirea zonei miniere din Zlatna cu importantul oras Alba Iulia, scrie viziteazaalbaiulia.ro, site al Primăriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate alegeri locale 2024, turul doi, la Poșaga: Aurelia Popa, de la PSD, câștigă mandatul de primar al comunei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate alegeri locale 2024, turul doi, la Poșaga: Aurelia Popa, de la PSD, câștigă mandatul de primar al comunei Aurelia Popa, candidata PSD, câștigă mandatul de primar al comunei Poșaga, după ce de-al doilea tur de scrutin, organizat duminică, 23 iunie 2024. Citește și: Alegeri locale la Poșaga, turul doi: Prezență de peste 40% la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea