Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO Sat vechi de aproximativ 7.000 de ani, descoperit pe traseul autostrăzii Sebeș-Turda

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un sat vechi de aproximativ 7.000 de ani a fost descoperit pe traseul autostrăzii Sebeș-Turda, în zona localității Limba de lângă Alba Iulia, potrivit viceprimarului municipiului Sebeș, Adrian Bogdan.

descoperire arheologica08”Începând cu 1 februarie 2016 Muzeul Sebeș a demarat cercetarea ansamblului de situri arheologice de la Limba, in cadrul proiectului de construcție al autostrăzii Sebeș-Turda. Ce este acolo? Un sat vechi de aproximativ 7 mii de ani, cu locuințe de suprafață, locuințe adincite si o serie de anexe gospodaresti ale purtatorilor culturi Vinca, care au trait acum sapte milenii pe aceste meleaguri.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ceea ce este de apreciat, pana in prezent, inventarul special este foarte bogat (idoli, ceramica pictata, obiecte din corn, piatra si obsidian ) obiecte care vor spori colecția muzeului si vor face, in viitorul nu foarte indepartat subietul unei expoziți speciale dedicate acestui sit arheologic. Lucrările vor continua cel mai probabil pana in prima jumătate a lunii iulie, ulterior până să fie expuse publicului interesat, ele vor trece prin mai multe etape de restaurare. Echipa care investighează situl este formata din șase arheologi de la Muzeul Municipal Ioan Raica Sebes, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Muzeul Judetean de Istorie Baia Mare si Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva!”, a scris Adrian Bogdan pe Facebook.

[nggallery id=1890]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea