Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: „Sărbătoarea toamnei” la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia. Scenete, masă tematică, concursuri și ghicitori despre legume și fructe

Ziarul Unirea

Publicat

în

scoala vasile goldis alba iulia01În cadrul școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș” din Alba Iulia s-a organizat activitatea extracurriculară intitulată „Sărbătoarea toamnei”, inclusă în proiectul educațional „Școala părinților”.

Sub îndrumarea profesorului pentru învățământ primar Adela Jidveian, atât elevii clasei I D, cât și părinții acestora au îndeplinit sarcini concrete pe parcursul întregii activități. Elevii au pregătit o mică scenetă dedicată anotimpului toamna, iar părinții, împărțiți pe grupe, au decorat o masă tematică prezentând conținutul acesteia în fața elevilor și evidențiind bogățiile specifice anotimpului. În încheierea activității a avut loc un concurs în care elevii au citit ghicitori despre legume și fructe de toamnă, iar părinții au avut răspunsuri prompte și corecte. În urma participării la activitate elevii și părinții au fost apreciați verbal, acordându-li-se și o diplomă de participare.

Scopul acestui proiect, în cadrul căruia s-a desfășurat această activitate, este de a îmbunătăți relația școală – familie – elev în vederea optimizării rezultatelor procesului educațional al micilor școlari. Acest proiect îşi propune să găsească puncte în realizarea unei educaţii optime a copiilor prin implicaţii emoţionale, cognitive şi de comportament atât ale copiilor, părinţilor, cât şi ale pedagogilor.

Şcoala şi familia trebuie să fie modele pentru copii și nu judecători. În timpul proiectului vor fi realizate acțiuni comune pentru consolidarea parteneriatului școală-familie-elev. Comunicarea cu părinţii este unul dintre obiectivele principale ale programului, părinţii fiind convinşi să se implice şi să participe la activităţile elevilor.

O modalitate de colaborare şi de comunicare a familiei cu școala o reprezintă implicarea activă a părinţilor în procesul educativ, atât ca observatori, cât mai ales ca participanţi activi.

Pentru copil, lucrul alături de părinţi pentru a realiza împreună o activitate în cadrul școlii, stimulează creativitatea acestuia și plăcerea de a se implica în diverse activităţi, creează o stare de bine şi confort benefică activităţilor instructiv – educative. (A.M.)

[nggallery id=1316]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea