Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO Sărbătoarea Mierii, la Blaj: Un eveniment dulce atât la propriu, cât și la figurat, care a adunat peste 5.000 de vizitatori și reprezentanți din 21 de țări

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima zi din cadrul evenimentului ”Sărbătoarea Mierii” – cel mai mare târg apicol din România, care a adunat și în acest an mii de vizitatori, reprezentanți din 21 de țări și aproximativ 200 de expozanți, a avut loc joi, 26 martie, la Blaj.

 Sarbatoarea Mierii la Blaj03

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Evenimentul a ajuns la cea de-a VIII-a ediție și este realizat de S.C. Apidava, Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba, fiind organizat pentru al doilea an în Piața 1848 din municipiu, o locație plină de istorie și potrivită pentru astfel de manifestări.

În deschiderea oficială a luat cuvântul președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, care le-a urat mult succes, vreme frumoasă și timp îmbelșugat tuturor celor care se străduiesc să ne facă viața mai dulce. El a fost urmat de gazda evenimentului, primarul Gheorghe Valentin Rotar, care le-a dorit expozanților, partenerilor și vizitatorilor o ședere plăcută în cele două zile în care Blajul a devenit orașul mierii.

Expozanții au pus pe rafturi diverse sortimente de miere, pentru toate buzunarele (între 10 și 50 de lei borcanul), iar prezența celor 15 frumoase ”albinuțe”, în frunte cu ”Regina Mierii”, Alina Rus, a avut menirea să îndulcească privirile vizitatorilor și, de aceea, putem spune că evenimentul a fost dulce atât la propriu cât și la figurat.

Sarbatoarea Mierii la Blaj01

”Ne bucurăm că acest eveniment extraordinar a devenit tradiție, că a luat amploare de la an, la an, că a crescut nivelul de participare al oamenilor la târg, cât și nivelul de lucrări științifice – partea de discuții pe tema apiculturii este foarte importantă. Este un eveniment care a intrat în mentalul colectiv al oamenilor din întreaga zonă a Târnavelor. Noi încercăm să creăm condițiile și sperăm ca această manifestare să aibă ținuta uneia internaționale. Evenimentul este comparabil cu Târgul Căciulilor unde avem în jur de 8.000-10.000 de vizitatori și care are o tradiție de sute de ani. Această manifestare a ajuns la maturitate foarte rapid. Să nu uităm că primele două ediții au fost organizate la Alba Iulia, după care s-au mutat la Blaj. De ce? Nu din considerente administrative sau de public, ci pentru că aici există o asociație de apicultori, de producători de miere, foarte puternică – una dintre cele mai puternice asociații din România. Și, bineînțeles, avem și cel mai mare procesator din România – Apidava”, a spus Gheorghe Rotar.

Sarbatoarea Mierii la Blaj02

Toate drumurile celor care doresc să se aprovizioneze sau să cunoască producători de miere pentru un eventual business duc la Blaj, pentru că ”Sărbătoarea Mierii” continuă și vineri, 27 martie.

Pregătirea pentru un asemenea eveniment începe și cu 10 luni înainte, când organizatorii trimit invitații și gândesc temele de discuție pentru sesiunile științifice, iar ultimele două săptămâni sunt de ”foc”. Blaj aLive, Târgul Căciulilor și Sărbătoarea Mierii au devenit evenimente reprezentative, întipărite în mentalul colectiv, care atrag anual zeci de mii de vizitatori în ”Mica Romă”.

Program JOI, 26 MARTIE 2015

Locatie: PIATA 1848, in fata Primariei Blaj

* Ora 10.00 DESCHIDERE  OFICIALA, pe scena in aer liber

*Ora 10.30 SECTIUNE DE COMUNICARI pt. apicultori (in sala mare de sedinte a Primariei Blaj)

*Ora 12.00 SPECTACOL, pe scena in aer liber

– Dansul Albinutelor sustinut de majoretele de la Scoala TOMA COSICIU – Blaj,

– Grupul vocal de copii Allegrino

*Ora 13-16.00 Show Culinar  in aer liber cu ceaun si gratar, pe scena in aer liber

*Ora 15.00 – 17.00 Simpozion  BUSINESS to BUSINESS, pe tema problemelor din domeniul importului si exportului de miere– exclusiv pe baza de invitatie, in Sala Casatoriilor

*Ora 18.00 – CONCERT LIVE pentru tineret: formatia *  BERE GRATIS

-In deschidere Ravy, Level Up, Marina

VINERI, 27 Martie 2015    – zi  dedicata copiilor

* ora 9.00- TARG CU VANZARE ( ziua a doua)

*ora 10.30 – Intalniri BUSINESS to BUSINESS, pentru firmele din strainatate interesate sa cunoasca producatori locali de miere, utilaje apicole, hrana de albine (Sala Casatoriilor)

– orele 11.00-13.00 – “SPECTACOL PENTRU COPII”- la scena din PIATA 1848

[nggallery id=199]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea