Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: ,,Săptămâna legumelor și a fructelor donate’’ la Cugir – campanie socială marca Școala Gimnazială 3

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 16 – 20 noiembrie 2015, la Școala Gimnazială Nr 3 Cugir, s-a desfășurat Campania Socială “SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR SI A FRUCTELOR DONATE”.

Demersul face parte dintr-un proiect al Ministerului Educaţiei Naționale si Cercetării Științifice în parteneriat cu Asociaţia “Children’s High Level Group” de a organiza o campanie socială de sprijinire a persoanelor aflate în dificúltate, având ca generic: “Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

campanie sociala General 3 Cugir (1)

Această campanie s-a desfăşurat prin programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) și a implict strângerea de legume și fructe de către elevii voluntari SNAC si donarea lor unor instituții sociale sau familiilor aflate în dificultate.

 

Obiectivele generale ale SNAC se referă la: încurajarea implicării copiilor/elevilor, în practica  voluntariatului, în activități desfașurate cu persoane aflate în dificultate, în scopul susținerii procesului de incluziune socială a acestora, precum și de dezvoltare educațională personală.
Pașii de bază ai campaniei îi reprezintă: discutarea activității la nivelul conducerii școlii, prezentarea acesteia tuturor învățătorilor și diriginților cu scopul de a disemina informația în randul elevilor, convocarea tuturor elevilor șefi de clasă și elevilor voluntari pentru  informarea cu privire la scopurile activității si stabilirea planului de acțiune privind strângerea, preluarea și depozitarea legumelor și a fructelor, realizarea de afișe, stabilirea beneficiarilor împreună cu conducerea școlii si cadrele didactice implícate, precum și preluarea și predarea către beneficiari a produselor coléctate.

 

Donațiile elevilor începând cu clasa pregatitoare și până la clasa a IV-a , au fost duse la Casa de tip familial „Speranța copiilor” Cugir (unde sunt instituționalizați un nr. de 15 copii) apartinând

 

D.G.A.S.P.C.Alba. Donațiile elevilor din clasele V – VIII au fost trimise la Cantina de Ajutor Social Cugir (din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială). Participanții implicați la acțiunea organizată au fost: elevii școlii, învățătoarele și diriginții claselor, cu coordonarea consilierului școlar, prof. psiholog Atena Muntean, de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Alba.

(C.P.)

[nggallery id=1305]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: ”Borbolatița”, obicei pentru dezlegarea ploii, vechi de peste 1000 de ani, păstrat în a doua zi de Paști, într-un sat din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Borbolatița”, obicei pentru dezlegarea ploii, vechi de peste 1000 de ani, păstrat în a doua zi de Paști, într-un sat din Alba ”Borbolatița” este un obicei despre care se presupune că ar fi vechi de peste 1000 de ani și care este păstrat cu sfințenie și în zi de azi în satul Limba din județul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea