FOTO: Săptămână interactivă la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba
Săptămâna 1-7 aprilie 2013 a debutat în forță la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba cu activități derulate atât la clasele cu profil artistic, cât și în atelierele meșteșugărești, prin implicarea activă a specialiștilor instituției în activitățile școlare desfășurate în cadrul proiectului „Să ştii mai multe, să fi mai bun”.
Astfel în data de 2 aprilie au avut loc expoziții de pictură și discuții pe tema artelor plastice, proiect coordonat de prof. Ioana Raica, dar și lecții practice de interpretare a muzicii populare tradiționale, unde Alexandru Pal, dirijorul Ansamblului folcloric al județului Alba și prof. Cristian Șușman din cadrul serviciului Școala de Arte și Meșteșuguri au călătorit împreună cu elevii în lumea notelor muzicale. În cadrul aceluiași proiect, în zilele de 1, 2, 3, aprilie au avut loc vizite la atelierele de meșteșuguri din: Biia, Avram Iancu (Târsa), Bucerdea Vinoasă-atelier care așteaptă și in zilele următoare vizitatori din afara județului.
La atelierele mestesugaresti, elevii au luat contact cu tehnicile de lucru ale meșteșugurilor traditionale, prin intermediul cursanților instruiți în arta lemnului, țesut tradițional și olărit fiind îndrumați de meșterii coordonatori: Lucia Bratu, Elena Burja, Nicoale Beleiu și Ileana Măhăra.
La Alba Mall în data de 3 aprilie, cu ocazia desfășurării proiectului ,,Târgul firmelor de exercițiu”, un proiect incheiat intre Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba și Colegiul Economic D.P. Marțian, clasele de meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură au participat cu o expoziție de obiecte meșteșugărești, proiect ce se va derula și în afara țării, in localitatea Plovdiv din Bulgaria. Asemenea întâlniri se vor derula pe parcursul întregii săptămâni și la celelalte clase externe ale Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de cultură.
La clasele cu profil artistic s-au derulat o serie de activități artistice interactive intre cursanți, profesori si vizitatori dornici să urmeze o activitate cu profil artistic. Cursantul Sărăcuț Ioan- clasa de chitară clasică indrumat de prof. Emilian Paraschiv a participat cu două momente clasice, la expoziția ,,Din suflet pentru suflet”, la Sebeș, în data de 3 aprilie, iar la Alba Iulia, în aceeași zi la clasa de Canto muzică ușoară şi canto popular, sub îndrumarea prof. Marinela Popa si Leontina Farcas elevii au participat la audiții muzicale.
Cursanții clasei de Pictură, grafică și design ambiental împreună cu prof. coordonator Viorica Boitor au primit în această săptămână copii și tineri interesați de acest curs, oferindu-le detalii despre tehnica inițierii în artele plastice.
Pe lângă orele de curs desfășurate în această săptămână, fiecare specialist în domeniu a încercat să îmbine într-un mod cât mai armonios atât activitatea la clasă cât și implicarea la celelalte evenimente ocazionate de proiectul educational „Sa stii mai multe, sa fi mai bun”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii