Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Săptămână interactivă la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna 1-7 aprilie 2013  a debutat în forță la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba cu activități derulate atât la clasele cu profil artistic, cât și în atelierele meșteșugărești, prin implicarea activă a specialiștilor instituției în activitățile școlare desfășurate în cadrul proiectului „Să ştii mai multe, să fi mai bun”.

Astfel în data de 2 aprilie au avut loc expoziții de pictură și discuții pe tema artelor plastice, proiect coordonat de prof. Ioana Raica, dar și lecții practice de interpretare a muzicii populare tradiționale, unde Alexandru Pal, dirijorul Ansamblului folcloric al județului Alba și prof. Cristian Șușman din cadrul serviciului Școala de Arte și Meșteșuguri au călătorit împreună cu elevii în lumea notelor muzicale.  În cadrul aceluiași proiect, în zilele de 1, 2, 3,  aprilie au avut loc vizite la atelierele de meșteșuguri din: Biia, Avram Iancu (Târsa), Bucerdea Vinoasă-atelier care așteaptă și in zilele următoare vizitatori din afara județului.

La atelierele mestesugaresti, elevii au luat contact cu tehnicile de lucru ale meșteșugurilor traditionale, prin intermediul cursanților instruiți  în arta lemnului, țesut tradițional și olărit fiind îndrumați de meșterii coordonatori: Lucia Bratu, Elena Burja, Nicoale Beleiu și Ileana Măhăra.

La Alba Mall în data de 3 aprilie, cu ocazia desfășurării proiectului ,,Târgul firmelor de exercițiu”, un proiect incheiat intre Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba și Colegiul Economic D.P. Marțian, clasele de meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură au participat cu o expoziție de obiecte meșteșugărești,  proiect ce se va derula și în afara țării, in localitatea Plovdiv din Bulgaria. Asemenea întâlniri se vor derula pe parcursul întregii săptămâni și la celelalte clase externe ale Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de cultură.

La clasele cu profil artistic s-au derulat o serie de activități artistice interactive intre  cursanți, profesori si vizitatori dornici să urmeze o activitate cu profil artistic. Cursantul Sărăcuț Ioan- clasa de chitară clasică indrumat de prof. Emilian Paraschiv a participat  cu două momente clasice, la expoziția ,,Din suflet pentru suflet”, la Sebeș, în data de 3 aprilie, iar la Alba Iulia, în aceeași zi la clasa de Canto muzică ușoară şi canto popular, sub îndrumarea prof. Marinela Popa si Leontina Farcas  elevii au participat la audiții muzicale.

Cursanții clasei de Pictură, grafică și design ambiental  împreună cu prof. coordonator Viorica Boitor au primit în această săptămână copii și tineri interesați de acest curs, oferindu-le detalii despre tehnica inițierii în artele plastice.

Pe lângă orele de curs desfășurate în această săptămână, fiecare specialist în domeniu a încercat să îmbine într-un mod cât mai armonios atât  activitatea la clasă cât și implicarea  la celelalte evenimente ocazionate de proiectul educational „Sa stii mai multe, sa fi mai bun”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea