FOTO: Săptămână interactivă la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba
Săptămâna 1-7 aprilie 2013 a debutat în forță la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba cu activități derulate atât la clasele cu profil artistic, cât și în atelierele meșteșugărești, prin implicarea activă a specialiștilor instituției în activitățile școlare desfășurate în cadrul proiectului „Să ştii mai multe, să fi mai bun”.
Astfel în data de 2 aprilie au avut loc expoziții de pictură și discuții pe tema artelor plastice, proiect coordonat de prof. Ioana Raica, dar și lecții practice de interpretare a muzicii populare tradiționale, unde Alexandru Pal, dirijorul Ansamblului folcloric al județului Alba și prof. Cristian Șușman din cadrul serviciului Școala de Arte și Meșteșuguri au călătorit împreună cu elevii în lumea notelor muzicale. În cadrul aceluiași proiect, în zilele de 1, 2, 3, aprilie au avut loc vizite la atelierele de meșteșuguri din: Biia, Avram Iancu (Târsa), Bucerdea Vinoasă-atelier care așteaptă și in zilele următoare vizitatori din afara județului.
La atelierele mestesugaresti, elevii au luat contact cu tehnicile de lucru ale meșteșugurilor traditionale, prin intermediul cursanților instruiți în arta lemnului, țesut tradițional și olărit fiind îndrumați de meșterii coordonatori: Lucia Bratu, Elena Burja, Nicoale Beleiu și Ileana Măhăra.
La Alba Mall în data de 3 aprilie, cu ocazia desfășurării proiectului ,,Târgul firmelor de exercițiu”, un proiect incheiat intre Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba și Colegiul Economic D.P. Marțian, clasele de meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură au participat cu o expoziție de obiecte meșteșugărești, proiect ce se va derula și în afara țării, in localitatea Plovdiv din Bulgaria. Asemenea întâlniri se vor derula pe parcursul întregii săptămâni și la celelalte clase externe ale Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de cultură.
La clasele cu profil artistic s-au derulat o serie de activități artistice interactive intre cursanți, profesori si vizitatori dornici să urmeze o activitate cu profil artistic. Cursantul Sărăcuț Ioan- clasa de chitară clasică indrumat de prof. Emilian Paraschiv a participat cu două momente clasice, la expoziția ,,Din suflet pentru suflet”, la Sebeș, în data de 3 aprilie, iar la Alba Iulia, în aceeași zi la clasa de Canto muzică ușoară şi canto popular, sub îndrumarea prof. Marinela Popa si Leontina Farcas elevii au participat la audiții muzicale.
Cursanții clasei de Pictură, grafică și design ambiental împreună cu prof. coordonator Viorica Boitor au primit în această săptămână copii și tineri interesați de acest curs, oferindu-le detalii despre tehnica inițierii în artele plastice.
Pe lângă orele de curs desfășurate în această săptămână, fiecare specialist în domeniu a încercat să îmbine într-un mod cât mai armonios atât activitatea la clasă cât și implicarea la celelalte evenimente ocazionate de proiectul educational „Sa stii mai multe, sa fi mai bun”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Bolnavii oncologici, singurii pacienți cronici exceptați de la plata asigurării de sănătate pe durata tratamentului
Bolnavii oncologici, singurii pacienți cronici exceptați de la plata asigurării de sănătate pe durata tratamentului Bolnavii de cancer vor fi singurii pacienți cronici tratați în cadrul programelor naționale de sănătate care vor fi exceptați de la plata asigurării de sănătate, pe durata tratamentului, până la vindecare. Prevederea face parte din măsurile de austeritate decise de […]
PENSII 2025: Cât pierd pensionarii români prin plata CASS, în funcție de valoarea pensiei
PENSII 2025: Cât pierd pensionarii români prin plata CASS, în funcție de valoarea pensiei Pensionarii care au venituri de peste 3.000 de lei sunt obligaţi să plătească contribuții la asigurări sociale și de sănătate. Cât vor pierde însă la pensie a încercat să explice ministrul Muncii, Florin Manole. Pensionarii care au pensie care depășește 3.000 […]
De vineri, 4 iulie 2025, donatorii de sânge pot cumpăra titluri de stat Fidelis şi în euro, nu doar în lei, ca până acum
De vineri, 4 iulie 2025, donatorii de sânge pot cumpăra titluri de stat Fidelis şi în euro, nu doar în lei, ca până acum Ministerul Finanţelor a anunţat începerea unei noi emisiuni de titluri de stat Fidelis în perioada 4-11 iulie. Instrumentele sunt neimpozitabile atât la tranzacţionare, cât şi la câştigul din dobânzi. Valoarea nominală […]