Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Sâmbătă, Alba Iulia Music & Film Festival a adus pe ecrane filme de excepție și pe scenă, îndrăgita trupă VUNK

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea de-a treia zi a evenimentului desfășurat în acest weekend la Alba Iulia a adus sutelor de iubitori de film prezenți în Piața Cetății din Alba Iulia o proiecție specială – „Funeralii fericite” în regia lui Horațiu Mălăele și concertul trupei Vunk, mult așteptat de tinerii albaiulieni, care au cântat și au dansat până târziu în noapte alături de îndrăgiții artiști.

Nu a fost singura surpriză pregătită de organizatori, la Palatul Principilor cinefilii au avut ocazia să intre într-un univers locuit de prințese și zâne, în care lupta între bine și rău este în plină desfășurare. Este vorba despre filmul mut „Aventurile prințului Ahmed”, cu acompaniament live Makunouchi Bento – o trupă formată din  Felix Petrescu și Valentin Toma, care de-a lungul timpului a compus muzică de film, reunind stiluri și genuri muzicale diferite, de la reorchestrări de muzică clasică, până la muzică ambientală și experimentală.

Nici copiii nu au fost uitați, pe parcursul dimineții de sâmbătă au putut urmări, la Sala Ferdinand de Palatul Principilor proiecțiile speciale EducaTIFF. Tot aici, cei mari au avut ocazia să urmărească, după-amiază, două filme de excepție – „Cu fanfara în vizită” („Bikur Ha-Tizmoret”, co-producție Israel, Franţa, SUA, 2007) și ”Mizerabilii” („Les Misérables”, Marea Britanie, 2012) care a rulat cu sala plină.

Seara de sâmbătă s-a încheiat cu un alt concert, de această dată la Galeria Habitat unde Nico de Transilvania i-a reunit pe amatorii de ritmuri balkan, swing, oriental și electro.

Ultima zi a Festivalului Alba Iulia Music&Film va încheia o nouă ediție (a doua) a unui eveniment extrem de bine organizat care, în cele patru zile, a reușit să satisfacă toate grusturile publicului prezent, cu un program care a inclus genuri muzicale de la folclor la pop-rock și electroswing, filme de arhivă și producții de film recente din România și internaționale.

Iată programul de duminică, 8 septembrie:

– Piața Cetății Open Air

19:15 Concert Marius Mihalache Band: Electroswing Project
20.00 Proiecție specială „Samsara” (Germania, 2012. Regia: Ron Fricke)

– Palatul Principilor Open Air

20.00  Proiecție specială: „Noi cei din linia întâi” (România, 1985. Regia: Sergiu Nicolaescu)

– Sala Ferdinand (Palatul Principilor)

10.00 Proiecție EducaTIFF: film pentru copii
12.00 Proiecție EducaTIFF: film pentru copii
16:00 Proiecție: „Glastonbury”(Marea Britanie, 2006. Regia: Julien Temple)
18:00 Proiecție: „Marley” (Marea Britanie, 2012. Regia: Kevin Macdonald)

[nggallery id=210]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea