FOTO: Să scoatem studenții din cămin! a spus rectorul Daniel Breaz la aniversarea a 21 de ani a Ligii Studenţilor UAB
Liga Studenţilor din cadrul Universităţii “1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia a împlinit 21 de ani.
Dacă pentru cei ce formează acum liga, momentul a fost unul mai degrabă formal, pentru cei care au fondat această organizație la începutul anilor ’90, socoteala a fost una nostalgică.
Rezonez categoric cu cei din urmă, nu doar pentru că erau niște lideri naturali, ci mai ales pentru că, și datorită vremurilor, reprezentau o forță. Deschideau uși, aveau părul lung, organizau cele mai tari discoteci și baluri ale bobocilor și învățau cu pasiune. Lor nu li se datorează doar faptul că liga a ajuns la 21 de ani, ci și că universitatea din Alba Iulia a crescut mare, urmând să sărbătorească și ea în curând aceași vârstă.
Momentul aniversar a fost marcat de Liga Studenților din Alba Iulia printr-o conferință de presă la care a participat fondatorul și primul președinte al acestei organizații – actualul lector universitar Mihai Gligor, rectorul UAB – Daniel Breaz, Adela Muntean – fost președinte al LSUA, Daniela Cosma – coordonator proiecte LSUA, actualul președinte al ligii – Janetta Lăpăduș, directorul Casei de Cultură a Studenților – Gino Berghian și bineînțeles deja celebra mascotă a UAB.
Primul a luat cuvântul Mihai Gligor, care le-a vorbit cu modestie celor apropae 20 de studenți prezenți în Aula Magna a universității, despre începuturille studenției pe melegurile albaiuliene – “În 91 – 92 am înființat Liga Studențiilor a Universității “1 Decembrie 1918”(…) Cineva trebuia să își asume această responsabilitate. Despre istoria romantică a ligii ar fi multe de povestit.”
Referindu-se la implicarea studenților în activitățile pe care le presupune munca la ligă, Gligor le-a transmis tuturor să își dea și mai mult silința, pentru că atunci rezultatele dar și satisfacțiile vor crește – “Vă îndemn pe toți să osteniți în aceste activități sociale! Pentru antrenament, CV și pentru voi înșivă!”
Mihai Gligor este acum coordonatorul Departamentului de istorie, arheologie și muzeologie din cadrul Facultății de Istorie și Filologie a universității albaiuliene. Departamentul pe care îl conduce a câștigat în acest an finanțare pentru 3 mari proiecte de cercetare, singurele la nivelul întregii universități, pe care vi le vom prezenta pe larg într-un material viitor.
În timp ce fondatorul ligii studenților din Alba Iulia vorbea, unul dintre studenții din primul rând – am înțeles ulterior că este vicepreședintele LSUA și se numește Radu – manevra cu dezinvoltură touch-screen-ul telefonului mobil. Sugestiv!
Rectorul Daniel Breaz i-a felicitat pe studenți, asigurându-i de tot sprijinul său în activitatea prezentă și viitoare. Acesta a ținut să sublinieze faptul că și-ar dori ca liga studenților să atragă mai mulți membri care să participe în număr cât mai mare la activitățile și acțiunile LSUA și UAB.
“Să scoatem studenții din cămin! Să participe activ la activitățile și acțiunile ligii și ale universității! Mi-ar plăcea să văd cât mai mulți membri. Aduceți mai mulți colegi!” le-a spus rectorul membrilor ligii studenților.
Breaz le-a mai vorbit tinerilor despre voluntariat, spunând că reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri pentru un student în formarea sa.
Fost președinte al LSUA în urmă cu câțiva ani, Adela Muntean, i-a încurajat pe colegii săi mai tineri, mărturisindu-le că Liga a determinat-o să rămână la Alba Iulia, unde a ajuns când era âncă doar o copilă, activitatea în Liga a contribuit la formarea sa, tot aici și-a format o ”familie” și a învățat de asemenea să gătească.
“Eu datorită voluntariatului la Ligă am obținut actualul loc de muncă”, a maii spus Adela Muntean.
La mulți ani LSUA și acum că sunteți mari, vă urez să creșteți puternici!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Actualitateacum o zi
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a