Ziarul Unirea

FOTO: Să scoatem studenții din cămin! a spus rectorul Daniel Breaz la aniversarea a 21 de ani a Ligii Studenţilor UAB

Liga Studenţilor din cadrul Universităţii “1 Decembrie 1918 din Alba Iulia a împlinit 21 de ani.

Dacă pentru cei ce formează acum liga, momentul a fost unul mai degrabă formal, pentru cei care au fondat această organizație la începutul anilor ’90, socoteala a fost una nostalgică.

ELIT

Rezonez categoric cu cei din urmă, nu doar pentru că erau niște lideri naturali, ci mai ales pentru că, și datorită vremurilor, reprezentau o forță. Deschideau uși, aveau părul lung, organizau cele mai tari discoteci și baluri ale bobocilor și învățau cu pasiune. Lor nu li se datorează doar faptul că liga a ajuns la 21 de ani, ci și că universitatea din Alba Iulia a crescut mare, urmând să sărbătorească și ea în curând aceași vârstă.

Momentul aniversar a fost marcat de Liga Studenților din Alba Iulia printr-o conferință de presă la care a participat fondatorul și primul președinte al acestei organizații – actualul lector universitar Mihai Gligor, rectorul UAB – Daniel Breaz, Adela Muntean  – fost președinte al LSUA, Daniela Cosma – coordonator proiecte LSUA, actualul președinte al ligii – Janetta Lăpăduș, directorul Casei de Cultură a Studenților – Gino Berghian și bineînțeles deja celebra mascotă a UAB.

Primul a luat cuvântul Mihai Gligor, care le-a vorbit cu modestie celor apropae 20 de studenți prezenți în Aula Magna a universității, despre începuturille studenției pe melegurile albaiuliene – “În 91 – 92 am înființat Liga Studențiilor a Universității “1 Decembrie 1918”(…) Cineva trebuia să își asume această responsabilitate. Despre istoria romantică a ligii ar fi multe de povestit.”

Referindu-se la implicarea studenților în activitățile pe care le presupune munca la ligă, Gligor le-a transmis tuturor să își dea și mai mult silința, pentru că atunci rezultatele dar și satisfacțiile vor crește – “Vă îndemn pe toți să osteniți în aceste activități sociale! Pentru antrenament, CV și pentru voi înșivă!”

Mihai Gligor este acum coordonatorul Departamentului de istorie, arheologie și muzeologie din cadrul Facultății de Istorie și Filologie a universității albaiuliene. Departamentul pe care îl conduce a câștigat în acest an finanțare pentru 3 mari proiecte de cercetare, singurele la nivelul întregii universități, pe care vi le vom prezenta pe larg într-un material viitor.

În timp ce fondatorul ligii studenților din Alba Iulia vorbea, unul dintre studenții din primul rând – am înțeles ulterior că este vicepreședintele LSUA și se numește Radu – manevra cu dezinvoltură touch-screen-ul telefonului mobil. Sugestiv!

Rectorul Daniel Breaz i-a felicitat pe studenți, asigurându-i de tot sprijinul său în activitatea prezentă și viitoare. Acesta a ținut să sublinieze faptul că și-ar dori ca liga studenților să atragă mai mulți membri care să participe în număr cât mai mare la activitățile și acțiunile LSUA și UAB.

“Să scoatem studenții din cămin! Să participe activ la activitățile și acțiunile ligii și ale universității! Mi-ar plăcea să văd cât mai mulți membri. Aduceți mai mulți colegi!” le-a spus rectorul membrilor ligii studenților.

Breaz le-a mai vorbit tinerilor despre voluntariat, spunând că reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri pentru un student în formarea sa.

Fost președinte al LSUA în urmă cu câțiva ani, Adela Muntean, i-a încurajat pe colegii săi mai tineri, mărturisindu-le că Liga a determinat-o să rămână la Alba Iulia, unde a ajuns când era âncă doar o copilă, activitatea în Liga a contribuit la formarea sa, tot aici și-a format o ”familie” și a învățat de asemenea să gătească.

“Eu datorită voluntariatului la Ligă am obținut actualul loc de muncă”, a maii spus Adela Muntean.

La mulți ani LSUA și acum că sunteți mari, vă urez să creșteți puternici!

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Copiii de la grădiniță, până la 5 ani, NU vor purta mască. Anunțul ministrului Educației

“Din 10 septembrie, Consiliile de Administrație ale școlilor vor prezenta comitetelor județene, Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP-urilor) și Inspectoratului școlar… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Pe 10 septembrie, școlile vor propune SCENARIILE pentru fiecare unitate. Declarația pe propria răspundere pentru părinți NU va mai exista

Începând din data de 7 septembrie Institutul Național de Sănătate publică va face publică evaluarea fiecărei unități administrativ teritoriale, a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Optsprezece elevi din Teiuș cu rezultate deosebite au fost felicitați și premiați cu stimulente financiare

Astăzi, optsprezece elevi din Teiuș cu rezultate deosebite au fost felicitați și premiați cu stimulente financiare. Într-un mesaj postat pe… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mai mult de jumătate dintre părinții din România vor ore FIZICE pentru copii lor. Câți dintre ei își doresc învățământ online

Mai mult de jumătate (55%) dintre părinții elevilor români doresc revenirea la cursurile față în față, acordând cel mai crescut… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Peste 1.000 de tablete şi laptopuri, cu abonament de internet, cumpărate de Primăria Blaj pentru elevi

Curând, autorităţile din Blaj vor achiziţiona 933 de tablete şi 111 laptopuri, cu abonament de internet, conform necesarului solicitat de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Become Your Best! – la „Vest” – Admitere online la Universitatea de Vest din Timișoara (P)

Become Your Best! – la „Vest”: Timișoara – orașul vestic în care tinerii își definesc  cea mai bună versiune a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Declarația pe propria răspundere pentru părinți va fi ELIMINATĂ. Anunțul ministrului Educației despre începerea școlii

Conform ultimelor informații, declarația pe propria răspundere pentru părinți va fi eliminată din normele pentru începerea școlii, anunță ministrul Educației… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 Comentarii

Student 25 aprilie 2013 at 17:22

Felicitari pentru articol domnule ziarist! Plin de greseli gramaticale si de dezacorduri!
„În timp ce fondatorul ligii studenților din Alba Iulia vorbea, unul dintre studenții din primul rând – am înțeles ulterior că este vicepreședintele LSUA și se numește Radu – manevra cu dezinvoltură touch-screen-ul telefonului mobil. Sugestiv!” ziarist de mana a 2-a, daca la orice eveniment asa trebuie sa prezinti situatia…

eu 25 aprilie 2013 at 17:29

Un eveniment reusit! dar un reporter prea plictisit sa isi vada de conferinta sa nu greseasca anumite titulaturi, sa treaca cu vederea faptul ca vicele se gandea deja la evenimentul din seara respectiva si as mai continua, dar nu incurajez „talentele” acestui reporter plictisit de viata! Oricum revenind la subiect Bravo LSUA! si Unirea angajeaza frate niste oameni cu un IQ mai mare decat al unei pitipoance blonde!

Cineva 25 aprilie 2013 at 17:44

Domnule jurnalist, ai un bagaj de cunostinte minime. Daca doresti sa scri articole, incearca sa nu mai folosesti cuvinte care nu se potrivesc in context si au o rezonanta pompoasa, ca sa iesi tu in evidenta printr-un articol, aruncat asa aiurea prin presa. Citeste placutele din fata vorbitorilor si nu poci numele oamenilor. „Gino Berghian”, poate suna mai corect Gheorghe Berghian, Gino este numele de scena si acest eveniment este unul educational. Pe viitor, daca mai doresti sa scrii articole, invata putin romana!

Cineva 25 aprilie 2013 at 17:47

Domnule jurnalist, ai un bagaj de cunostinte minime. Daca doresti sa scrii articole, incearca sa nu mai folosesti cuvinte care nu se potrivesc in context si au o rezonanta pompoasa, ca sa iesi tu in evidenta printr-un articol, aruncat asa aiurea prin presa. Citeste placutele din fata vorbitorilor si nu poci numele oamenilor. “Gino Berghian”, poate suna mai corect, Gheorghe Berghian, Gino este numele de scena si acest eveniment este unul educational. Pe viitor, daca mai doresti sa scrii articole, invata putin romana!

Liga 1 aprilie 25 aprilie 2013 at 18:43

Felicitari pentru articol! Din punctul meu de vedere ai foarte mare dreptate. Inainte ca aceasta liga a studentilor sa devina 1 aprilie, a fost una adevarata. Cea mai buna dovada sunt performantele ulterioare a celor care atunci faceau sa se simta ca exista studenti in Alba.
Si atunci, desi numarul studentilor era mult mai mic ca si astazi, in liga erau multi. Si unde sunt multi…
Cei de azi sunt parca o gluma de 1 aprilie.

El Negro 25 aprilie 2013 at 19:49

Daca cumva esti in Liga si ai facut aceasta afirmatie, imi pare sincer rau pentru tine, iar daca nu esti/ai fost, inseamna ca nu stii ce se intampla (cel mai probabil) te rog sa vezi in continuare de sistemul tau si nu vorbi in necunostiinta de cauza. 1 Aprilie a trecut, revino pe Pamant. …si nu uita Iisus te iubeste. (Da,eram ironic)

El Negro 25 aprilie 2013 at 19:38

Prea Sfintitul dumneavoastra Bogdan „Agronomul”, va multumim frumos pentru ortografia dumneavoastra, as dori sa iau niste lectii in particular pentru ca de mic imi doresc sa fiu analfabet si jurnalist. Da, aveti dreptate suntem prima Liga studenteasca care s-a infiintat inaintea Universitatii si chiar as dori sa va multumesc inca odata prea Sfintitule B. Agronom pentru ideea grozava de tricou care o sa mi-l fac in cinstea ta. Iubesc jurnalistii romani ca si dumneata pentru ca ei sunt cei care ma imping de la spate sa plec din tara mea. MULTUMESC :-* :X

jucator 25 aprilie 2013 at 19:42

Stimate jurnalist, daca ti-ai fi scarpinat nasul la acest eveniment si, a doua zi, ar fi aparut stirea „Bogdan Presecan se scobeste in nas, in public” ar fi fost putin rusinos, nu? La fel procedezi si tu, incercand sa manipulezi aparentele spre bunul plac. Afla ca NU ne plac cei care denigreaza o persoana, inainte de a o cunoaste. NU ne plac cei care isi manifesta frustrarile personale asupra altora. NU ne plac cei care, in loc sa incurajeze, descurajeaza. NU ne plac cei care vor sa fie mari cu orice pret.
Asa ca, domnule jurnalist, atunci cand vrei sa te mai joci de-a profesionalismul pe hartie, citeste, mai intai, regulile jocului! Poate, a doua oara, ramai fara jucatori, din lipsa de fairplay!

Cu drag,
un jucator:)

Comentariile sunt oprite