Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/,,Să jucăm viața pe scena educației”. Școala Gimnazială nr.3, singura instituție din Cugir, implicată activ în derularea Programului educațional Erasmus +

Ziarul Unirea

Publicat

în

La trei ani de la lansarea Programului Erasmus +, una din cele mai prolifice iniţiative în domeniul educaţiei şi al formării profesionale, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir se mândreşte cu câştigarea proiectului „Să jucăm viaţa pe scena educaţiei 2017-1-RO01-KA101-035903”, în valoare de 24.040 euro. Activitățile au presupus participarea la cursuri de formare a opt cadre didactice, în două mobilități: Split, Croația (22 iulie-2 august 2018) și Santorini, Grecia (2-13 septembrie 2018).

 În cadrul celui de-al doilea flux desfăşurat la Santorini, având ca furnizor de curs organizaţia nonguvernamentală ,,Pričalica” din Croaţia, cadrele didactice Laura Teban, Luminiţa Cebotari, Daniela Igna şi Luminiţa Sgubea au luat contact cu diverse metode de predare aplicabile unor realităţi socio-culturale variate, perfecționându-se în tehnici dramatice moderne.

Potrivit profesoarei Luminița Cebotari, prin activităţile desfăşurate în cadrul cursului ,,Drama in Education”, formatorul Ivan Slavič a oferit alternative educaţionale capabile să răspundă cerinţelor noii generaţii, fiind interesat să demonstreze faptul că activităţile teatrale au un rol important în educaţie.

Ele se constituie într-un mijloc excelent de a întări coeziunea socială, spiritul civic activ, de a facilita împlinirea personală, dialogul cultural şi egalitatea între sexe. De asemenea, sunt folosite pentru a dezvolta creativitatea, spiritul competitiv, înţelegerea drepturilor omului, respectarea democraţiei, pentru a încuraja toleranţa faţă de alte persoane şi culturi, contribuind în același timp și la dezvoltarea spiritului de apartenenţă la societatea europeană.

,,S-au creat astfel modalităţi de lucru şi cooperare în echipe multinaţionale, punând laolaltă experienţa a 18 cadre didactice din Spania, Italia, Polonia, Grecia, Bulgaria și România.

De aceea, proiectul se constituie într-o oportunitate de a genera în viitor noi parteneriate care să promoveze diversitatea culturală şi dobândirea de noi cunoştinţe prin tehnici nonformale”, ne-a transmis prof. Luminița Cebotari – membru al echipei de proiect.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=6140]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Și așa întârziate, trenurile au întârzieri mai mari în județul Alba din cauza caniculei!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Și așa întârziate, trenurile au întârzieri mai mari în județul Alba din cauza caniculei! CFR a impus restricții de viteză în anumite intervale de timp, deocamdată doar până în 21 iunie, astfel că trenurile vor circula mai încet față de viteza normală cu 20 – 30 km/oră pe secțiile de circulație unde se vor înregistra […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea