Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| „Roșia Montană în UNESCO”: Banner uriaș afișat pe podul Băneasa pentru a atrage atenția asupra problemei patrimoniului de la Roșia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
„Roșia Montană în UNESCO”: Banner uriaș afișat pe podul Băneasa pentru a atrage atenția asupra problemei patrimoniului de la Roșia

Un afiș imens cu mesajul „Rosia Montana in UNESCO” a fost afișat, în cursul zilei de luni la Pasajul Băneasa din Capitală de catre reprezentanții organizației „Instituție în evoluție”, aceștia încercând să atragă atenția asupra tergiversărilor includerii Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO.

„Au trecut 7 ani de când Roșia Montana nu e în patrimoniul UNESCO şi suntem foarte aproape de punctul în care nu va mai fi posibilă includerea ei!

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Actualul guvern are trecut la obiective în programul de guvernare – „reluarea procesului de includere a Roșiei Montana în patrimoniul UNESCO”. Și..? Ce măsuri ia în direcția asta?

Niciunul dintre guvernele care s-au perindat la conducerea statului nu au „reuşit” să includă Roşia în UNESCO.

Sâmbăta, 1 Februarie expiră termenul până la care Guvernul poate trimite la UNESCO scrisoarea prin care să solicite ca Roșia Montană să intre în patrimoniul mondial.

Dacă nu se iau măsuri până la acest termen limită, dosarul Roșiei Montane nu va putea fi inclus pe ordinea de zi a reuniunii Comitetului Patrimoniului Mondial UNESCO din această vară, iar la anul expiră raportul experților internaționali care recomandă includerea Roșiei Montane în patrimoniul mondial. Caz în care procesul de înscriere ar trebui reluat de la zero.

Toate eforturile făcute pentru Roșia Montana vor fi fost de prisos!

Guvernul așteaptă încheierea procesului de la Washington – litigiul cu RMGC. Același argument folosit și de guvernul Cioloș, care zicea că dacă o includem în UNESCO, ne periclităm șansele de a câștiga procesul, ori în momentul de față procedura nu mai poate fi amânată.

Cerem guvernului Orban să ia măsuri de urgență pentru Roșia Montana”, au declarat reprezentanții organizației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit luni seara, la Aiud, în subsolul unui bloc de pe strada Ecaterina Varga. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: VIDEO INCENDIU la un stâlp de electricitate de pe strada Lucian Blaga din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea