FOTO. România lucrului bine furat! PNL Alba, campanie de strângere de semnături pentru Iohannis cu fotografii șterpelite

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

România lucrului bine furat! PNL Alba, campanie de strângere de semnături pentru Iohannis cu fotografii șterpelite

Cunoscutul fotograf Ionuț Văidean, din Alba Iulia, renumit pentru fotografiile spectaculoase de la evenimentele din municipiu, într-o postare pe facebook, acuză PNL-ul, în realitate fostul PDL din Alba, că folosește în campania de strângere de semnături pentru Iohannis, o fotografie îi aparține, realizată la 1 decembrie cu aparate profesioniste, fără a avea acordul lui.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Din cele două fotografii, benner-ul cu Iohannis și fotografia lui Ionuț Văidean, suprapuse în photoshop, se poate observa fără cel mai mic dubiu, că ele sunt identice, peste fotografia inițială, puțin blurată, fiind suprapusă alta cu actualul președinte al României.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În comentariul lui pe facebook, Ionuț Văidean a scris: „Mulțumesc celor care au preluat imaginea mea.
Foarte frumos ca un partid politic să facă reclamă, campanie pe o fotografie de a mea …

Am cu atât mai mari motive sa fiu supărat și trist pentru felul în care nu am fost abordat pentru preluarea acestei imagini.

Frumos ar fi fost să îmi cereți dreptul de a folosi imaginea, mă rog nu-i o problemă atât de mare, doar că gestul spune multe.

Mulțumesc tuturor albaiulieniilor care au crezut în mine și nu numai! La 1 decembrie toți m-au evitat, dându-mi impresia că nimeni nu are drepturi.

Mă rog, eu am continuat să fotografiez, deși m-am rugat de toți să primesc o acreditare, cu chin, cu vai, pe ultima sută de metri.

Asta e țara în care trăim: muncim să nu avem nimic.

Nu este pentru prima dată când tinerii PNL-iști din Alba, într-un dispreț total față de creația și munca altor oameni, și-o însușesc fără acordul acestora. Acest lucru ni s-a întâmplat și nouă, când fără sursă și fără acordul nostru, un video realizat de noi la calitate 4K, la noul pod de la Rădești, a fost folosit pe pagina de facebook a PNL Alba.

Reamintim faptul că legea 8/1996, privind drepturile de autor, protejează drepturile de creație intelectuală, inclusiv asupra imaginilor.

UPDATE: Ulterior postării articolului în ziarulunirea.ro, fotograful a șters postarea de pe facebook. Acesta, contactat de reprezentanții ziarului a declarat că între timp și-a dat acordul  pentru folosirea fotografiei în afișul cu Iohannis.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

ciclop 12 august 2019 at 14:40

nea vaidean , fa bre si o poza pentru campania electorala a psd-ulii cu dragnea la puscarie si cu veorica vaselica in cex,.. sex. cum ii place ei sa spuna: cex, sex, cex, sex.

Eu 12 august 2019 at 22:56

Romania bine furata.Kamarade Johanis,iar ne vinzi nemtilor?Iliescu rusilor,tu si antonescu nemtilor,pâna când?

Comentariile sunt oprite