Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. România lucrului bine furat! PNL Alba, campanie de strângere de semnături pentru Iohannis cu fotografii șterpelite

Ziarul Unirea

Publicat

în

România lucrului bine furat! PNL Alba, campanie de strângere de semnături pentru Iohannis cu fotografii șterpelite

Cunoscutul fotograf Ionuț Văidean, din Alba Iulia, renumit pentru fotografiile spectaculoase de la evenimentele din municipiu, într-o postare pe facebook, acuză PNL-ul, în realitate fostul PDL din Alba, că folosește în campania de strângere de semnături pentru Iohannis, o fotografie îi aparține, realizată la 1 decembrie cu aparate profesioniste, fără a avea acordul lui.

Din cele două fotografii, benner-ul cu Iohannis și fotografia lui Ionuț Văidean, suprapuse în photoshop, se poate observa fără cel mai mic dubiu, că ele sunt identice, peste fotografia inițială, puțin blurată, fiind suprapusă alta cu actualul președinte al României.

În comentariul lui pe facebook, Ionuț Văidean a scris: „Mulțumesc celor care au preluat imaginea mea.
Foarte frumos ca un partid politic să facă reclamă, campanie pe o fotografie de a mea …

Am cu atât mai mari motive sa fiu supărat și trist pentru felul în care nu am fost abordat pentru preluarea acestei imagini.

Frumos ar fi fost să îmi cereți dreptul de a folosi imaginea, mă rog nu-i o problemă atât de mare, doar că gestul spune multe.

Mulțumesc tuturor albaiulieniilor care au crezut în mine și nu numai! La 1 decembrie toți m-au evitat, dându-mi impresia că nimeni nu are drepturi.

Mă rog, eu am continuat să fotografiez, deși m-am rugat de toți să primesc o acreditare, cu chin, cu vai, pe ultima sută de metri.

Asta e țara în care trăim: muncim să nu avem nimic.

Nu este pentru prima dată când tinerii PNL-iști din Alba, într-un dispreț total față de creația și munca altor oameni, și-o însușesc fără acordul acestora. Acest lucru ni s-a întâmplat și nouă, când fără sursă și fără acordul nostru, un video realizat de noi la calitate 4K, la noul pod de la Rădești, a fost folosit pe pagina de facebook a PNL Alba.

Reamintim faptul că legea 8/1996, privind drepturile de autor, protejează drepturile de creație intelectuală, inclusiv asupra imaginilor.

UPDATE: Ulterior postării articolului în ziarulunirea.ro, fotograful a șters postarea de pe facebook. Acesta, contactat de reprezentanții ziarului a declarat că între timp și-a dat acordul  pentru folosirea fotografiei în afișul cu Iohannis.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea