Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Revedere emoționantă după 45 de ani, la Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

La sfârsitul saptamanii trecute, printre lacrimi si emotii, absolventii promotiei 1972, prima promoție a Liceului industrial Cugir s-au reintalnit dupa 45 de la terminarea cursurilor preuniversitare. Ajunsi la o varsta venerabila, fostii colegi si prieteni s-au regasit cu bucurie si lumina in suflet.

Mai intai, toata lumea a facut o oprire la biserica „Sf. Gheorghe” din cartierul ,,Cânepi”, pentru a depune coronae de flori in memoria colegilor si profesorilor trecuti in neființă. Apoi, luati sub aripile ocrotitoare ale profesorilor Paul Kirș, ale Elenei și Dan Fărăgău, fostii absolventi au poposit in salile de clasă ale Colegiului Național „David Prodan” pentru a depăna, cu nostalgie, amintiri dintr-o perioada draga orisicui.

Cu capul nins, cu feţele blajine brăzdate de scurgerea anilor, cei 28 foşti elevi au păşit sfioşi, tăcuţi, căutându-şi parcă locul în băncile în care cu 50 de ani în urmă îşi începeau viaţa, sub îndrumarea unor oameni pe care nu îi cunoscuseră înainte, dar care aveau să le şlefuiască caracterele pentru a scoate la iveală toate acele calităţi care i-au făcut mai apoi ceea ce sunt astăzi. Lumea s-a schimbat şi lucrurile au acum un alt parfum, dar mulţi dintre cei care au cunoscut Cugirul în urmă cu cinci decenii au rămas cu el în suflet. Şi asta pentru că oraşul de la poalele Drăganei supranumit „al inginerilor și tehnicienilor” li s-a lipit de inimi, în cei mai frumoşi ani ai tinereţii lor, atunci când păşeau cu speranţe în suflet pe cărările vieţii. Este vorba despre două clase de învăţământ industrial(TCM și Electro) ce i-a avut drept diriginți pe apreciații şi regretații profesori de matematică Ionică Dâncan și Avram Maierescu.  S-a păstrat apoi un moment de reculegere pentru camarazii de liceu și pentru profesorii trecuţi în nefiinţă.

S-a trecut la citirea catalogului, oficiile de gazdă fiind făcute de către inginerul Dan Fărăgău și profesorul de engleză Paul Kirș, nu înainte ca venerabilii dascăli să le spună celor aflaţi în faţa lor că sunt prima promoţie a liceului care se reuneşte după ce respectata instituţie de învăţământ a amplinit anul acesta o jumătate de secol de existență. Cu un farmec aparte în discursurile lor, elevii de ieri şi bunicii de azi au rememorat cele mai frumoase amintiri din viaţa de licean, toţi mărturisind că sunt mândri de faptul că liceul pe care ei l-au urmat a rămas la fel de prestigios pentru a forma oameni de valoare.

Pentru ca revederea să fie una deosebită, foștii elevi ai liceului cugirean au încheia întâlnirea în cadrul unei mese festive găzduită de restaurantul ,,Paradis”din cartierul Cindeni, ocazie cu care sărbătoriţii zilei au continuat să depene amintiri şi poveşti care le-au marcat anii de şcoală şi de viaţă.

(C.P.) 

[nggallery id=4058]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea