Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/ Retro Parada Toamnei 2017. Bijuterii pe patru roți, cu o vârstă de cel puțin 30 de ani, au putut fi admirate, sâmbătă, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, între orele 11-13, la Alba Iulia a avut loc  Retro Parada Toamnei, editia 2017, destinată autovehiculelor de epocă cu o vârstă de cel puțin 30 de ani de la data fabricației. Evenimentul a fost un adevărat succes, având în vedere numărul mare de vizitatori, iar organizatorii speră ca asemenea expoziții să devină puncte în agenda fiecărui iubitor al zeului automobil și nu numai.

Au fost expuse autoturisme de epocă din mărcile Jaguar, Ford, VW, UAZ, Renault, Mercedes Benz, Nissan, Porsche, Rolls Royce , GM , Toyota și Volvo. Vedetele ediției au fost un Ford Model F 150, fabricat în 1949 și binecunoscutul T 2 1970, cunoscut de nostalgici ca mașina de suflet a mișcării hipiote , a free spirit-ului nord american, care a făcut parte din generația Woodstock și i-a purtat peste tot pe Joan Baez, Bob Dylan sau pe Woody Guthrie, exponenți ai tinerei generații anti Vietnam.

După 56 de ani, în decembrie 2013 la Sao Bernardo do Campo din Brazilia, ultima uzină de pe porţile căreia au mai ieşit dubiţe Volkswagen noi, se încheie istoria VW Transporter (Kombi) începută în 1947, când olandezul Ben Pon, primul importator VW Beetle, a conturat primele linii ale dubei Volkswagen Transporter. Abia un an mai târziu, Ben Pon şi Heinz Nordhoff, director Volkswagenwerks, au schiţat primul prototip de VW Kombi la fabrica de la Wolfsburg (Germania). Pe 8 martie 1950, a fost prezentat publicului primul autoturism Volkswagen Transporter T2, produs la uzina din Wolfsburg.

Această activitate se desfășoară concomitent în 27 de municipii și orașe din țară, în trei dintre ele (Cisnădie, Deva și Rădăuți),  evenimentul fiind organizat în premiera.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea