Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Rectorul Universităţii din Ioannina Grecia – Doctor Honoris Causa la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

În cadrul conferinţei Internaţionale B.E.N.A., ce se desfăşoară în aceste zile la Alba Iulia, a avut loc ceremonia decernării titlului „Doctor Honoris Causa” domnului profesor universitar doctor Triantafyllos Albanis, Rectorul Universităţii din Ioannina, Grecia.

 Domnul profesor este o personalitate deosebită a cărui activitate s-a axat pe studiul chimiei mediului, îmbinând într-un mod care îl onorează activitatea de cercetare cu cea didactică, ştiinţifică sau de organizare de evenimente ştiinţifice. Domnia sa s-a născut la data de 3 martie 1956, în Nea Malgara a Salonicului. La vârsta de 23 ani a absolvit Universitatea Aristotel din Salonic (The Aristotelian University of Thessalonici), Facultatea de Chimie, domeniu cercetat în continuare, obţinând titlul de doctor în 1987 la Universitatea din Ioannina.

 În 1989 a finalizat studiile postdoctorale la Departamentul de Biochimie al Universităţii de Stat San Antonio Texas, Statele Unite ale Americii (State University of Texas at San Antonio), studii desăvârşite în urma câştigării unei burse. A obţinut în 1990 cea de a doua bursă postdoctorală la Departamentul de Fizica Pământului, la aceeaşi Universitate, dovedind preocuparea tot mai intensă pentru problematica ştiinţelor mediului, în special a efectelor toxice care pot apărea asupra mediului. Cariera de cercetător a fost continuată prin studiul aprofundat al Toxicologiei Mediului (Environmental Toxicology, PFT: Biomonitoring methods in environment), la Universitatea din Kupio, Finlanda, prin intermediul unei burse de cercetare finanţată de către Fundaţia Europeană pentru Ştiinţe – European Science Foundation (ESF) în 1995.

  Cariera didactică şi-a început-o în 1981, fiind asistent, lector, conferenţiar iar din 2004 profesor universitar în cadrul Universităţii din Ioannina, Grecia.

 La final, rectorul Universităţii din Ioannina, Triantafyllos Albanis a primit cadou un tablou cu Universitatea „1 Decembrie 1918”, din partea rectorului Daniel Breaz. De asemenea, Triantafyllos Albanis a mulţumit Universităţii albaiuliene pentru titlul acordat dar şi pentru  primirea călduroasă  de care a avut parte aici la Alba Iulia.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea