FOTO: Protest spontan la Câmpeni împotriva proiectului Roșia Montană. Participă peste 100 de localnici din Munții Apuseni

Peste 100 de localnici din Munții Apuseni s-au strâns astăzi, începând cu orele 14.00 la statuia lui Avram Iancu situată în centrul orașului Cîmpeni pentru a protesta împotriva proiectului de exploatare auriferă de la Roșia Montană.

Acest lucru se întâmplă în timp ce la doar la 16 kilometri, zeci de mineri din Roșia Montană protestează blocați la 300 de metri adâncime în subteran pentru aprobarea investiției care le-ar asigura locurile de muncă.

Motto-ul lor este UNITI SALVĂM ROȘIA MONTANĂ!, iar numărul celor care se alătură flash-mob-ului este în creștere.

Este primul protest din zona Munților Apuseni organizat împotriva proiectului de la Roșia Montană.

Anunțul acestei acțiuni a fost promovat începând de ieri după-amiază pe rețele de socializare:

“Se aude in targ ca JOI, 12.09.2013, ORA 14, se aduna lumea in centrul orasului Campeni sa protesteze impotriva demersului Parlamentului de a adopta un proiect de lege ILEGAL pentru deschiderea proiectului companiei RMGC! cica oricine e binevenit sa isi manifeste opozitia cu pancarte sau cu ce-i cade bine fiecaruia! Se doreste ca vocea majoritara a orasului si a zonei sa se faca auzita!!! SHARE cu vecinu/vecina!!! UNITI SALVAM ROSIA MONTANA!”

Revenim cu amănunte și mai multe  fotografii de la locul protestului.

UPDATE: Potrivit localnicilor adunați în centrul orașului Câmpeni, protestul a luat sfârșit în jurul orelor 15.30. La întâlnire au participat peste 150 de persoane, majoritatea din Câmpeni, dar și din împrejurimi. Aceștia au strigat pe lângă sloganul devenit deja clasic – „Uniți Salvăm Roșia Montană!” și „Câmpeniul are glas!”.

Primarul localității, Călin Andreș, a mers și a vorbit cu protestatarii, cerând mulțimii să își desemneze 20 de reprezentanți cu care să continue discuțiile la sediul Primăriei.

foto: Cristi Vîrciu

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

7 Comentarii

lenora 12 septembrie 2013 at 16:23

Ce viteji sunteti motilor , de ce nu ati protestat si pe vremea lui Base , cand era mare si tare nenea Base!!!

antiglontz 12 septembrie 2013 at 17:41

Bravo! Sunt mandru ca sunt campanar!!!!!!!!!

NISTE ROSIENI 12 septembrie 2013 at 18:05

PROTESTATI CATI MAI MULTI IMPOTRIVA ACESTUI PROIECT CIANURIST !AVEM DREPTUL LA VIATA LA UN MEDIU SANATOS !URMARITI CE S-A INTAMPLAT LA O MINA DE AUR DIN PERU,LA CARE UNUL DIN ACTIONARII DE ACOLO ,ESTE ACTIONAR SI LA RMGC!JOS CU EI SI CU TOTI MAFIOTII!!!!!!!!!!!!

badea 12 septembrie 2013 at 20:35

ai dreptate!sa luptam pina la capat impotriva mafiotilor s coruptilor din politica romaneasca!sa ne spuna adevarul despre avizul de mediu!nu poate fi secret!pt.ca poporul are dreptul sa stie ceea ce-l afecteaza economic si ca viata de mediu!problema este ca sint prea multi care au incasat sume mari de bani de la RMGC!in special case de avocatura din Bucuresti care trebuiau sa garanteze in instant aceasta companie va reusi sa obtina aceste avize!asa ca desecretizarea aceasta ,care nu poate fi secreta dupa toate legile Romaniei,va adduce la suprafata dovezile clare ale trtadarii si submimnarii economiei nationale!daca tacem in continuare,orice „pirlit de politician„ne va scuipa in cap si I-si va face meandrele!

Nicusor 13 septembrie 2013 at 7:21

Eu nu stiu ce cauta un popa acolo
ce are biserica cu aceste aspecte …
nici nu conteaza daca este pro sau impotriva RMGC eu spun ca un popa nu are ce cauta acolo
mai ales la portavoce —- daca asta nu a luat bani de la ONG si de la Soros sa imi spuneti mie cutu – cutu

meredith 13 septembrie 2013 at 8:16

c utu- cutu

Sfantu Pantelimon 13 septembrie 2013 at 9:51

@Nicusor; daca din toata multimea de acolo te iei de popa inseamna ca nu intelegi rolul popii in comunitatea respectiva. Cand o sa ramaneti cu buzele umflate (voi sustinatorii proiectului) atunci sa iti aduci aminte de popa.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...