Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Protest spontan la Câmpeni împotriva proiectului Roșia Montană. Participă peste 100 de localnici din Munții Apuseni

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 100 de localnici din Munții Apuseni s-au strâns astăzi, începând cu orele 14.00 la statuia lui Avram Iancu situată în centrul orașului Cîmpeni pentru a protesta împotriva proiectului de exploatare auriferă de la Roșia Montană.

Acest lucru se întâmplă în timp ce la doar la 16 kilometri, zeci de mineri din Roșia Montană protestează blocați la 300 de metri adâncime în subteran pentru aprobarea investiției care le-ar asigura locurile de muncă.

Motto-ul lor este UNITI SALVĂM ROȘIA MONTANĂ!, iar numărul celor care se alătură flash-mob-ului este în creștere.

Este primul protest din zona Munților Apuseni organizat împotriva proiectului de la Roșia Montană.

Anunțul acestei acțiuni a fost promovat începând de ieri după-amiază pe rețele de socializare:

“Se aude in targ ca JOI, 12.09.2013, ORA 14, se aduna lumea in centrul orasului Campeni sa protesteze impotriva demersului Parlamentului de a adopta un proiect de lege ILEGAL pentru deschiderea proiectului companiei RMGC! cica oricine e binevenit sa isi manifeste opozitia cu pancarte sau cu ce-i cade bine fiecaruia! Se doreste ca vocea majoritara a orasului si a zonei sa se faca auzita!!! SHARE cu vecinu/vecina!!! UNITI SALVAM ROSIA MONTANA!”

Revenim cu amănunte și mai multe  fotografii de la locul protestului.

UPDATE: Potrivit localnicilor adunați în centrul orașului Câmpeni, protestul a luat sfârșit în jurul orelor 15.30. La întâlnire au participat peste 150 de persoane, majoritatea din Câmpeni, dar și din împrejurimi. Aceștia au strigat pe lângă sloganul devenit deja clasic – „Uniți Salvăm Roșia Montană!” și „Câmpeniul are glas!”.

Primarul localității, Călin Andreș, a mers și a vorbit cu protestatarii, cerând mulțimii să își desemneze 20 de reprezentanți cu care să continue discuțiile la sediul Primăriei.

foto: Cristi Vîrciu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea