Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Protest la Alba Iulia împotriva proiectului de exploatare de la Roșia Montană, sub sloganul “Uniți Salvăm!”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unul dintre zecile de proteste organizate duminică în întreaga țară, împotriva proiectului de exploatare de la Roșia Montană, a început în municipiul Alba Iulia în jurul orelor 17.00.

Marșul, căruia i s-au alăturat circa 200 de persoane, a pornit din fața cinematografului Dacia, a continuat pe Bd-ul Transilvaniei, strada Vasile Goldiș, Bd-ul Revoluției 1989,ajungând în final în Piața Cetății Alba Carolina unde este programat un concert de muzică live.

Sub motto-ul “Uniți Salvăm Roșia Montană”, protestarii au scandat slogane precum “Ieșiți din casă dacă vă pasă!”, “Nu mai stați la terasă, dacă vă pasă!” „Nu corporația face legislația!” sau „Ponta, nu uita, asta nu e țara ta!” .

Apelurile manifestanților nu au rămas însă fără un răspuns imediat. Mai mulți locatari ai blocurilor de pe BD-ul Transilvaniei au ieșit la balcoane cu steaguri tricolore și i-au încurajat pe protestatari să continue.

Acțiunea a fost organizată legal, având autorizație de la Primăria Alba Iulia și s-a desfășurat în mod pașnic.

Participanții la mitingul de protest urmează să ajungă în Piața Cetății unde la orele 19.00 este programat un concert de muzică  – „Cântăm pentru Roșia Montană”, în cadrul căruia vor susține reprezentații trupele Zadar, The Blue Corner, Non Profit și alți artiști locali uniți în același glas pentru Campania Salvați Roșia Montană.

Revendicările manifestanților sunt:

– Respingerea proiectului de lege cu privire la exploatarea minieră de la Roșia Montană și a acordului de mediu

– Includerea Roșiei Montane pe lista UNESCO

– Interzicerea cianurii în mineritul din România

– Demiterea inițiatorilor proiectului de lege

– Anularea deciziei de zonă „monoindustrială”

Coloana de manifestanți s-a disipat simțitor până să ajungă în Piața Cetății, ceea ce a făcut ca numărul spectatorilor la concetul programat să fie foarte redus.

[nggallery id=254]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea