Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Promovare în stil mare: Alba Iulia şi judeţul Alba îşi prezintă atracţiile la Târgul de Turism al României

Alexandra Mates

Publicat

în

Standul municipiului Alba Iulia şi al judeţului Alba a reuşit din prima zi a Târgului de Turism al României să facă o impresie bună vizitatorilor. De câţiva ani încoace, Alba Iulia reuşeşte de fiecare dată să îi surprindă pe toţi cei prezenţi la evenimentele de acest gen.

Chartere şi all inclusive-uri versus tradiţii şi istorie

Un eveniment orientat preponderent spre zona business şi vânzari, cum era, până în urmă cu nu foarte mult timp, Târgul de Turism al României, a devenit, între timp, o oportunitate foarte bună de promovare pentru autorităţile locale. După ce au facut, în urmă cu 3 ani, un pionierat curajos în acest sens, fiind printre primele Unităţi Administrativ Teritoriale care au “ieşit în faţă” la târgurile de turism, echipele Primăriei şi Consiliului Judeţean Alba s-au reunit din nou pentru a le prezenta turiştilor din toată România, dar şi celor străini, atracţiile turistice din Cetatea Alba Carolina şi din întregul judeţ. Promovarea Cetăţii din Alba Iulia la TTR este încă o etapă din faza de sustenabilitate a proiectului “Respiră Aerul Istoriei” implementat şi derulat de municipalitatea locală pe o perioadă de 7 ani.

Eforturi comune, rezultate mai bune.

Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba au decis, şi în acest an, să amenajeze un stand comun, mai mare, mai atractiv şi mai vizibil. “După experienţa pozitivă din 2012, când am avut prima participare comună la TTR, am decis că e cea mai convenabilă variantă, atât din punct de vedere al costurilor, dar mai ales prin prisma expunerii şi deschiderii pe care le oferă un stand mare, profesional, faţă de unul standard. Astfel, vizitatorii, viitorii turişti, au şi un acces mai uşor la mult mai multe informaţii şi materiale de promovare, pentru că două echipe, a noastră şi a colegilor de la CJ, care “trag” împreună pentru aceeaşi cauză, vor face mereu mai mult decât una” a precizat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia. Alina Frăţila, reprezentanta  Consiliului Judeţean Alba la eveniment, a spus la rândul sau: “E greu să te “lupti” cu oferte speciale de genul “vacanţe în Grecia la 1 euro”, cum am văzut că există anul acesta, dar e îmbucurător, pe de alta parte, că există acea nişă de turişti care vor să-şi descopere în primul rând ţara, ştiu şi apreciază ce resurse avem aici, în Alba şi se interesează de ele la târg. Pe viitor suntem convinşi că aceştia vor veni să le descopere la faţa locului, să se convingă că tot ce au văzut şi citit în materialele noastre de promovare este doar o foarte mică parte din tot ceea ce avem de arătat şi oferit cu adevărat”.

Despre Târgul de Turism al României

TTR est ecel mai important eveniment din sfera turismului din România şi unul dintre cele mai importante din această parte a Europei, dovadă fiind prezenţa din ce în ce mai consistentă a delegaţiilor unor ţări precum Bulgaria, Ungaria, Grecia sau Turcia care au conştientizat potenţialul turistic românesc şi apetitul pentru turism al românilor şi şi-au amenajat standuri ample la Romexpo. Ediţia de primăvară a târgului din acest an, se desfăşoară între 14 şi 17 martie, reuneşte nu mai puţin de 275 de expozanţi, de la mari tour-operatori până la ambasade şi autorităţi locale. Organizatorii estimează, pentru acest an, o prezenţă record, de peste 30.000 de vizitatori.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, s-au calificat la etapa națională olimpiadei de geografie. Elevii militari au mai obținut un premiu II la același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea