Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Promoția de ingineri 2016 de la UTCN, extensia Alba Iulia, a trăit ultimele emoţii ale vieţii de student. Curs festiv cu diplome, toci și robe de absolvire, la CCS

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

festivitate promotia 2016 utcn extensia alba iulia 152Absolvenții promoției 2016 a Universității Tehnice Cluj-Napoca, extensia Alba Iulia, au trăit, vineri, ultimele emoții ale vieții de student. Tinerii ingineri au avut parte de ultimul curs al lor, şi anume cursul festiv, în cadrul căruia au primit diploma care le certifică “munca” de peste ani. Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, iar alături de proaspeții ingineri ”în acte” au fost conducerea Universităţii Tehnice, oficialități locale, profesori, părinţi, prieteni şi rude, dar şi reprezentanţi din mediul de afaceri cu profil.  

În total, anul acesta, au absolvit cursurile Universității Tehnice Cluj–Napoca, extensia Alba Iulia, 75 de studenţi, printre care două perechi de fraţi, dar şi două familii tinere (soț-soție), majoritatea dintre aceştia având deja un loc de muncă, unii chiar în domeniu, încă din primii ani de facultate. Dintre absolvenţi, 25 sunt ingineri din specializarea tehnologia construcţiilor de maşini (TCM), 21 de ingineri din specializarea inginerie economică industrială (IEI) și 29 de ingineri din specializarea sisteme şi echipamente termice (SET).

festivitate promotia 2016 utcn extensia alba iulia 146În cadrul ceremoniei, șefii de promoţie de la fiecare specializare au primit medalii onorifice din partea organizatorilor. Este vorba despre Marius Claudiu Goța (TCM) – media 9,71, Florin Andrei Banu (IEI) – media 9,66 și Petronela Maria Czako (SET) – care a avut media generală 9,58. Tot ei au fost și cei care le-au înmânat cheia succesului studenţilor din anul III.

Nu doar studenţii au primit diplome în cadrul festivităţii, ci şi profesorii care i-au îndrumat în “meseria” de ingineri. Aceştia au primit diplome onorifice ca semn de mulțumire pentru efoturile depuse și pentru sprijinul acordat. ”Vă mulțumim, cu respect, pentru că ne-ați împărtășit din cunoștințele dumneavoastră și ne-ați împrumutat din valorile dumneavoastră”, au scris absolvenții promoției 2016 pe diplome.

Printre ei s-au numărat rectorul universității, prof. dr. ing. Vasile Țopa, prorectorul prof. dr. ing. Daniela Popescu, decanul Facultății de Construcții de Maşini, prof. dr. ing. Nicu Bâlc, decanul Facultății de Mecanică, prof. dr .ing. Cristian Dudescu și directorul adjunct al UTCN extensia Alba Iulia- Cristina Feneșer.

Din partea administrației locale, la eveniment au fost prezenți primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu şi Cornel Murg, prefectul județului Alba.

festivitate promotia 2016 utcn extensia alba iulia 06”M-am gândit, mă gândesc și îmi doresc foarte mult ca această extensie să nu rămână doar la ceea ce are astăzi. Ea trebuie să se dezvolte aici, pentru că Alba Iulia și toată zona are foarte mare nevoie de tehnici(…)

Vă mulțumesc încă o dată că ați venit la Alba Iulia și vă mulțumesc din suflet, pentru că dumneavoastră, ca oameni care trăiți în alte orașe, nu aveți o obligație deosebită pentru municipiul Alba Iulia, însă obligația dumneavoastră pe care o aveți, de a forma oameni pentru oameni, ați adus-o și la Alba Iulia. Pentru asta vă mulțumesc și, atâta timp cât o să pot, o să fiu aproape, pentru că asta este obligația, dar și dorința mea. Vreau, la Aba Iulia, să fie o școală de ingineri deosebită, cu care cei care termină facultatea și cei unde vor fi angajați să se poată mândri”, a spus Mircea Hava în discursul său.

Edilul orașului a primit și o diplomă specială de mulțumire din partea organizației studenților Universității Tehnice, pentru efortul depus și sprijinul acordat în acest an universității.

Potrivit directorului adjunct Cristina Feneșer, în momentul de față, la Univeristatea Tehnică – extensia Alba Iulia învață un număr de 707 studenți.

[nggallery id=2223]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea