Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO| Proiectele de modernizare a Cugirului: Care este stadiul lucrărilor pe mai multe străzi din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Orașul Cugir traversează o perioadă de transformări importante ca urmare a proiectelor europene derulate la nivelul rețelei de străzi din localitate. Stadiul fizic al fiecărui proiect este urmărit în teren de către conducerea primăriei care dorește ca procesul de modernizare să se încheie în termen.

Cele mai recente verificări au fost făcute de către primarul, Adrian Teban pe străzile din Cindeni: Zorilor, 1 Iunie, 8 Martie, Ștefan Octavian Iosif și Bradului. Pe toate aceste străzi au fost introduse rețelele de canalizare pluvială și de canalizație tehnică, iar pe str. Bradului au fost schimbate inclusiv rețele de alimentare cu apă. În momentul de față se intervine pentru montarea bordurilor, amenajarea trotuarelor și a acceselor în gospodării. Lucrările sunt mai întârziate pe 1 iunie unde este necesară construirea unui zid de sprijin înalt de 0,5-3 m pentru protejarea împotriva alunecărilor de teren și a eroziunilor.

Străzile care au făcut obiectul acestei verificări fac parte din proiectul ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii I. Pervain”, prin care se mai modernizează alte 5 străzi aflate în partea de sus a orașului: Scăunel, Arieșului, G. Enescu, M. Eminescu și S, Bărnuțiu. Dacă pe prima încă nu au început lucrările, pe toate celelalte au fost introduse rețelele de utilități. Pe primul tronson al străzii S. Bărnuițiu s-a turnat deja primul strat de covor asflatic, însă lucrările pe celălalt tronson au întârziat datorită ritmului în care au fost îngropate rețelele de gaz.

Reamintim că odată cu modernizarea rețelei de străzi arondate Școlii Gimnaziale I. Pervain, proiectul presupune inclusiv reabilitarea, modernizarea și echiparea celor două corpuri de clădire ale instituției de învățământ situate pe str. 21 Decembrie 1989, ambele aflate în lucru, cu precizarea că se preconizează ca localul vechi să fie finalizat până în această toamnă.

Scopul general al proiectului este acela de a facilita accesul la educație a elevilor, de a crește nivelul de satisfacție și mobilitate a populației, prin modernizarea instituțiilor de învățământ, a căilor de acces rutiere și pietonale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Cu bună credință, pentru oamenii din Alba: PSD și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu bună credință, pentru oamenii din Alba: PSD și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ Partidul Social Democrat și-a lansat, vineri seara, la Alba Iulia, echipele de candidați pentru Consiliul Județean, respectiv municipiile, orașele și comunele din județul Alba. Pentru administrația județeană și pentru primăria municipiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea