FOTO: Proiect de educație ecologică la Cugir – ,,Ziua Mondială a Zonelor Umede”
În cadrul proiectului de educație ecologică ,,Eco – Educația”, încheiat între Colegiul Național ,,David Prodan” și Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir, elevii celor două instituții locale de învățământ au luat parte la o reuniune dedicată ,,Zilei Mondiale a zonelor umede de importanţă internaţională”.
La recomandarea prof. Stela Predescu, Dorina Rotar (Școala Gimnazială ,,Singidava”) și prof.Tatiana Ungurianu (Colegiul Național,,David Prodan”), coordonatoare ale proiectului, în cadrul Cabinetului Documentare și Informare al Colegiului Național ,,David Prodan”, a avut loc o activitate de informare ecologică a elevilor privind zonele Convenţiei Ramsar. În această convenție este inclusă și Delta Dunării, intrată în patrimonial mondial UNESCO în 1992, clasificată fiind ca rezervație a biosferei ce include rezervații naturale precum: Grindul Lupilor, Insula Popina, Lacul Potcoava, Pădurea Caraorman, Pădurea Letea, Cetatea Histria, Lacul Potcoava, Lacul Rotundu, Pădurea Babadag – Codru, Dealul Ghiunghiurmez și Sărăturile Murghiol.
Aceste zone considerate a fi de importanţă internaţională sunt teritorii sau întinderi de apă care includ diferite tipuri de ecosisteme umede, deţin o bogată diversitate biologică şi au un rol important pentru păsările acvatice. Participanții au petrecut Ora Eco prin lecturarea referatelor realizate despre frumoasa rezervație naturală, au făcut desene, puzzle cu imagini din Delta Dunării, au putut admira atlasele din colecție, au vizionat documentarele Planet Earth (Starea Planetei ) și Delta Dunării.
Scopul final al acestor activităţi este dobândirea cunoştinţelor de educaţie ecologică şi anume ce este ecologia, ce este poluarea, cum influenţează oamenii natura în mod negativ, ce este biodiversitatea, cum o putem proteja şi de ce. Aceste acţiuni menite să le formeze elevilor o atitudine sănătoasă, ecologică faţă de întreaga planetă, nu pot avea decât efecte benefice pe termen lung, îi poate transforma în adevăraţi luptători pentru un mediu mai curat! (C.P.)
[nggallery id=1583]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun