Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Proiect cultural inedit al Centrului “Augustin Bena” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul 2015 a adus in portofoliul de evenimente al Centrului de Cultura Augustin Bena Alba un nou concept al proiectului DRUMURI CULTURALE . Proiectul are ca obiectiv principal derularea unor evenimente ale comunităţilor locale în cadrul expoziţiilor etnografice cu scopul de a promova atât expoziţiile etnografice cât şi viata culturală a comunităţilor locale din judeţul Alba.

Proiect Drumuri culturale_Augustin Bena (3)În acest scop Centrul de Cultură Augustin Bena Alba derulează lunar câte un astfel de eveniment astfel încât expoziţiile etnografice să intre nu numai în circuitul valorilor de patrimoniu ci şi în circuitul cultural-turistic al judeţului Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 Potrivit prof. Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultura „Augustin Bena” Alba, “primele evenimente s-au derulat în luna februarie în expoziţia etnografică de la Cut (aniversarea prof.univ.dr. Ilie Moise şi lansarea cărţii monografice ,,Cartea Cutului,,) şi în luna martie în expoziţia etnografică de la Biia (lansarea cărţii ,,Meşteri populari de pe Secaş şi Târnave,, semnate de Ioan Mihălţan). reuşita celor două evenimente se datoreayă nu numai organizatorilor ci şi partenerilor respectiv Parohiei ortodoxe din Cut, pr. Adrian Nistor şi Asociaţiei ASTRA Blaj condusă de prof. Silvia Pop.

Pentru luna aprilie organizatorii au pregătit două evenimente culturale deosebite. Primul se va derula pe data de 14 aprilie la Tibru unde vor fi trecute în revistă cele mai frumoase obiceiuri de Paşti din satul Tibru. Cu acest prilej ansamblul folcloric sub conducerea muzicală a dirijorului Alexandru Pal şi ansamblul de dansuri populare sub coregrafia Octaviei Toader vor prezenta un program artistic special, alături de elevii clasei de dansuri populare a Centrului de Cultură Augustin Bena -clasa externă din Tibru şi de membrii Asociaţiei ,,Ţinutul Tibreanului,, condusă de părintele paroh Tudor Man.

Al doilea eveniment se va derula în expoziţia etnografică de la Roşia de Secaş în data de 30 aprilie 2015 şi va avea ca scop principal comemorarea folcloristului Ion Blajan.

Organizatorii evenimentelor sunt Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură Augustin Bena Alba alături de parohiile, primăriile şi consiliile locale din fiecare comună participantă la proiect.”

[nggallery id=298]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea