Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Proiect cultural al corului „Theotokos” din Alba Iulia, la București: Colaborare cu Marius Moga pentru un viitor hit muzical

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Proiect cultural al corului „Theotokos” din Alba Iulia, la București: Colaborare cu Marius Moga pentru un viitor hit muzical

În perioada 1-3 aprilie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Corul de copii „Theotokos” din Alba Iulia, coordonat de părintele Nicolae-Călin Bulac, a participat la mai multe evenimente muzicale, în cadrul unui proiect cultural desfășurat la București.

Membrii Corului „Theotokos”, care activează în cadrul Parohiei Ortodoxe „Maieri I”, au luat parte la un atelier muzical și o repetiție împreună cu membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de care vor susține un concert la Alba Iulia, pe 15 aprilie. În cadrul acestei întâlniri, care a avut loc în Sala „Europa Christiana” din cadrul Palatului Patriarhiei, cei 95 de copii, împreună cu dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal”, doamna Anna Ungureanu, și dirijorul secund, domnul Cezar Verlan, au interpretat și pregătit piese corale specifice acestei perioade liturgice. După momentele de cântec și rugăciune petrecute la Catedrala Patriarhală, membrii Corului „Theotokos” au asistat la opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, la Opera Națională Română.

Elit - Gustul Desăvârșit

Seara, membrii Corului „Theotokos” au avut bucuria de a se întâlni cu interpretul și compozitorul Marius Moga, trecut și el, cu mult timp în urmă, prin rândurile acestui ansamblu coral. Acesta le-a povestit tinerilor despre rolul important pe care l-au avut în cariera sa muzicală talentul primit de la Dumnezeu și munca asiduă. Totodată, întâlnirea cu Marius Moga a pus bazele unei colaborări în cadrul unei noi piese pe care cunoscutul compozitor și interpret o va lansa în aceasta vară, coriștii albaiulieni înregistrând a doua zi partea ce le revine în această melodie.

Următorul popas din cadrul proiectului Corului de copii „Theotokos” a avut loc la Inspectoratul General al Muzicilor Militare ale Ministerului Apărării Naționale, unde au prezentat un concert de cântece religioase și patriotice. La rândul lor, tinerii au asistat la un concert cu totul deosebit pe care Muzica Militară Reprezentativă a Armatei Române l-a oferit cu generozitate special pentru ei. Aici, cu sprijinul Televiziunii Patriarhiei Române, Trinitas TV, copiii din cor, acompaniați de Muzica Militară Reprezentativă, au realizat o înregistrare audio-video a troparului Învierii Domnului, care va fi lansată în ziua luminosului Praznic al Sfintelor Paști. În continuare, membrii Corului „Theotokos” au vizitat Sala tradițiilor și Muzeul militar, fiind însoțiți și ghidați de către Col. Constantin Drăghiciu, Col. Marius Șerbănescu și Col. Aurel Gheorghiță, Inspectorul General al Muzicilor Militare ale Armatei Române, care le-a oferit o lecție inedită de istorie privind tradițiile muzicale ale Armatei Române.

Anterior desfășurării acestui proiect, în luna martie, Corul de copii „Theotokos” din Alba Iulia, care va aniversa în luna noiembrie 35 de ani de activitate neîntreruptă, a participat la înregistrarea și filmarea unui videoclip realizat de Centrul Cultural „Augustin Bena” din Alba Iulia și Orchestra Română de Folclor, care va fi difuzat tuturor reprezentanțelor diplomatice și culturale ale României din întreaga lume. Proiectul cultural al Corului de copii „Theotokos” a fost realizat cu sprijinul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și a Centrului Cultural „Augustin Bena” din Alba Iulia.
Pr. Nicolae-Călin Bulac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Sebeș: 900 de seniori au participat la evenimentul de socializare organizat de municipalitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sebeș: 900 de seniori au participat la evenimentul de socializare organizat de municipalitate

Pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, municipalitatea din Sebeș a organizat, în data de 27 septembrie 2023, un eveniment de socializare la care au participat nu mai puțin de 900 de seniori din Sebeș. Programul cultural-artistic pregătit de Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș a inclus o mică expoziție de tablouri cu care au fost întâmpinați sărbătoriții, recitaluri de muzică ușoară și folclor, toate reunite sub genericul: „O crizantemă pentru vârsta a treia”. Invitatul special al serii a fost cantautorul Cătălin Crișan, câștigătorul festivalului de la Mamaia din anul 1987, compozitor a peste 500 de piese muzicale recunoscute și apreciate de publicul din România. Au susținut, de asemenea, recitaluri: Alexandra Pamfilie și Alfred Dahinten (aranjament muzical Adrian Pamfilie), Alina Andrei și Maria Dan Păucean. Momentele de folclor au fost animate de ansamblul de dansuri populare „Dorul Munților” din Săsciori, coordonat de Vasile Petrișor.

„O crizantemă pentru vârsta a treia este evenimentul prin care ne-am sărbătorit seniorii și am încercat să le transmitem un mesaj cald, să îi asigurăm de prețuirea de care se bucură din partea comunității locale. Părinții și bunicii noștri sunt alături de noi atunci când ne îndreptăm sufletul spre dânșii în căutarea unui sfat sau a unui gând bun. Sunt oamenii care au muncit pentru a construi ceea ce noi avem astăzi, cei care au sacrificat multe, în special în vremea regimului comunist, pentru a construi orașul în care noi trăim, pentru a ne trimite la școli unde să ne formăm ca profesioniști pentru o viață mai bună. Atât de multă bucurie le oferim, prin aceste întâlniri de socializare, seniorilor noștri, care știu să aprecieze acele câteva ore și să le facă plăcute alături de prieteni, de cunoscuți! Sunt o sursă de energie și de voie bună! Dar sunt și foarte buni sfătuitori în soluții pentru problemele orașului. Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice se sărbătorește de 32 de ani, pe întreaga planetă, în prima zi a lunii octombrie, tocmai pentru a conștientiza rolul și importanța seniorilor în comunitate, dar și nevoia lor de a beneficia de o viață activă, de a rămâne utili societății. La mulți ani, cu sănătate, tuturor seniorilor!” a transmis Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vă reamintim că Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, din 1991. Această dată a fost stabilită în 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluției nr. 45/106. La nivel internațional, se dorește creșterea nivelului de conștientizare și de empatie cu privire la calitatea vieții persoanelor de vârsta a treia.

Evenimentul de la Sebeș a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Direcția Generală de Asistență Socială Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș. Înscrierile s-au efectuat în baza unor anunțuri publice. La eveniment au participat bunicii găzduiți de Căminul pentru Persoane Vârstnice Sebeș, au fost invitate și cele 63 de cupluri din Sebeș care au fost premiate în acest an pentru aniversarea a 50 de ani de căsătorie, seniorii care activează în centrele de zi ale serviciilor sociale locale, membrii Asociației Pensionarilor din Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

PERICOLE pe drumurile Alba! Trei șoferi beți la volan, prinși de polițiștii din județ: Ce alcoolemie avea cel mai băut dintre aceștia

Ziarul Unirea

Publicat

în

PERICOLE pe drumurile Alba! Trei șoferi beți la volan, prinși de polițiștii din județ: Ce alcoolemie avea cel mai băut dintre aceștia

La data de 29 septembrie 2023, în jurul orei 18.30, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 68 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Nicolae Iorga din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 30 septembrie 2023, în jurul orei 01.00, polițiștii din Alba Iulia au intervenit pe strada Costache Negruzzi din municipiu, pentru soluționarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un tânăr de 24 de ani, din municipiul Turda, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat o manevră de mers înapoi și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 30 septembrie 2023, în jurul orei 00,00, polițiștii rutieri din Sebeș au depistat un bărbat de 37 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Augustin Bena din Sebeș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Un tânăr din Alba, „CAMPION” la infracțiuni! A provocat un accident rutier beat la volan, într-o mașină fără autorizație de circulație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr din Alba, „CAMPION” la infracțiuni! A provocat un accident rutier beat la volan, într-o mașină fără autorizație de circulație

La data de 30 septembrie 2023, în jurul orei 12.40, polițiștii din Zlatna au intervenit pe raza localității Pătrângeni de unde a fost semnalată producerea unui accident rutier, soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un tânăr de 21 de ani, din Zlatna, în timp ce conducea un autoturism, la intersecția cu DN 74, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat de 65 de ani, intrând în coliziune cu acesta.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de tânărul de 21 de ani avea autorizația provizorie de circulație expirată din data de 9 septembrie 2023.

În urma testării conducătorilor auto, cu aparatul etilotest, a rezultat că tânărul care a provocat accidentul era sub influența băuturilor alcoolice, valoarea rezultată fiind de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea, pe drumurile publice, a unui autoturism neînmatriculat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare