Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Proiect cultural al corului „Theotokos” din Alba Iulia, la București: Colaborare cu Marius Moga pentru un viitor hit muzical

Publicat

în

FOTO| Proiect cultural al corului „Theotokos” din Alba Iulia, la București: Colaborare cu Marius Moga pentru un viitor hit muzical

În perioada 1-3 aprilie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Corul de copii „Theotokos” din Alba Iulia, coordonat de părintele Nicolae-Călin Bulac, a participat la mai multe evenimente muzicale, în cadrul unui proiect cultural desfășurat la București.

Membrii Corului „Theotokos”, care activează în cadrul Parohiei Ortodoxe „Maieri I”, au luat parte la un atelier muzical și o repetiție împreună cu membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de care vor susține un concert la Alba Iulia, pe 15 aprilie. În cadrul acestei întâlniri, care a avut loc în Sala „Europa Christiana” din cadrul Palatului Patriarhiei, cei 95 de copii, împreună cu dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal”, doamna Anna Ungureanu, și dirijorul secund, domnul Cezar Verlan, au interpretat și pregătit piese corale specifice acestei perioade liturgice. După momentele de cântec și rugăciune petrecute la Catedrala Patriarhală, membrii Corului „Theotokos” au asistat la opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, la Opera Națională Română.

Elit - Gustul Desăvârșit

Seara, membrii Corului „Theotokos” au avut bucuria de a se întâlni cu interpretul și compozitorul Marius Moga, trecut și el, cu mult timp în urmă, prin rândurile acestui ansamblu coral. Acesta le-a povestit tinerilor despre rolul important pe care l-au avut în cariera sa muzicală talentul primit de la Dumnezeu și munca asiduă. Totodată, întâlnirea cu Marius Moga a pus bazele unei colaborări în cadrul unei noi piese pe care cunoscutul compozitor și interpret o va lansa în aceasta vară, coriștii albaiulieni înregistrând a doua zi partea ce le revine în această melodie.

Următorul popas din cadrul proiectului Corului de copii „Theotokos” a avut loc la Inspectoratul General al Muzicilor Militare ale Ministerului Apărării Naționale, unde au prezentat un concert de cântece religioase și patriotice. La rândul lor, tinerii au asistat la un concert cu totul deosebit pe care Muzica Militară Reprezentativă a Armatei Române l-a oferit cu generozitate special pentru ei. Aici, cu sprijinul Televiziunii Patriarhiei Române, Trinitas TV, copiii din cor, acompaniați de Muzica Militară Reprezentativă, au realizat o înregistrare audio-video a troparului Învierii Domnului, care va fi lansată în ziua luminosului Praznic al Sfintelor Paști. În continuare, membrii Corului „Theotokos” au vizitat Sala tradițiilor și Muzeul militar, fiind însoțiți și ghidați de către Col. Constantin Drăghiciu, Col. Marius Șerbănescu și Col. Aurel Gheorghiță, Inspectorul General al Muzicilor Militare ale Armatei Române, care le-a oferit o lecție inedită de istorie privind tradițiile muzicale ale Armatei Române.

Anterior desfășurării acestui proiect, în luna martie, Corul de copii „Theotokos” din Alba Iulia, care va aniversa în luna noiembrie 35 de ani de activitate neîntreruptă, a participat la înregistrarea și filmarea unui videoclip realizat de Centrul Cultural „Augustin Bena” din Alba Iulia și Orchestra Română de Folclor, care va fi difuzat tuturor reprezentanțelor diplomatice și culturale ale României din întreaga lume. Proiectul cultural al Corului de copii „Theotokos” a fost realizat cu sprijinul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și a Centrului Cultural „Augustin Bena” din Alba Iulia.
Pr. Nicolae-Călin Bulac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

Publicat

în

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

În ședința din data de 30 mai 2022, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire rețea de iluminat public în Municipiul Alba Iulia în zona străzii Ana Ipătescu”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 220.228,32 lei, fără TVA.

Propunerea are ca obiect realizarea iluminatului public la standarde europene de infrastructura publica urbana in zona străzii Ana Ipatescu, pe străzile: Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu din Municipiul Alba Iulia, județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Instalațiile nou proiectate se vor amplasa în intravilanul Municipiului Alba Iulia, pe teren neproductiv aparținând domeniului public al Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Traseele instalațiilor electrice proiectate, precum și amplasamentele construcțiilor existente se vor prezenta la faza de PT pe planurile de situație.

Pentru a asigura un iluminat corespunzător pe străzile Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu, din Municipiul Alba Iulia, se vor monta unilateral 94 stâlpi metalici zincati de 8m inaltime (St.l-5-St.94) in fundație turnata cu dimensiuni 0.80 x 0.80 x l.Om (lxlxh). Acești stâlpi se vor monta la distanta de cca. 34 m intre ei si la 0.3m de marginea carosabilului.

Pe stâlpii St.l+ St.94, se vor monta aparate de iluminat cu surse LED 8600-11900 lm, cate un aparat pe fiecare stâlp. Aparatele de iluminat se vor monta prin intermediul sistemului de fixare (consola 1.0×0.5×5°), in vârf de stâlp. Aparatele de iluminat vor fi echipate cu modul de telegestiune.

Alimentarea aparatelor de iluminat se va face din rețeaua subterana proiectata prin intermediul unui cablu de tip CYY-F 3×1.5 mm2 racordat la clemele de legătură aflate in cutia de alimentare a stâlpului. Cutia de alimentare a stâlpului este prevăzută cu o siguranța de 6A pentru protecția corpului de iluminat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Publicat

în

Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Marți, 24 mai, la sediul Primăriei Cugir, edilul Adrian Teban a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Gradiniței “Voinicel” din cadrul Școlii Gimnaziale Singidava.

Investiția, în valoare de aproximativ 1.875.000 lei, va fi executată de S.C.Primex Invest S.R.L, societate care va avea la dispozitie 12 luni pentru a finaliza lucrările prevăzute.

Finanțarea provine din fonduri europene accesate de către administrația locală în baza proiectului „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială SINGIDAVA”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este a doua oară când proiectul parcurge întregul proces de achiziție, după ce precedentul contract de execuție, semnat în urmă cu aproximativ 9 luni, a fost reziliat ca urmare a decesului administratorului societății S.C. Vatcons Team S.R.L.

Grădinița „Voinicel” va beneficia de modernizări interioare/exterioare și de lucrări de eficientizare energetică:

 • Refacerea învelitorii și termoizolației existente;
  Inlocuirea hidroizolației învechite de la subsol;
  Înlocuirea tuturor instalațiilor utilitare;
  Modernizarea grupurilor sanitare;
  Înlocuirea pardoselilor din sălile de grupă;
  Rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii;
  Instalație de protecție împotriva șocurilor electrice, instalație de paratraznet;
  Instalații antiefracție, de voce – date si de supraveghere video;
  Instalații de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu
  sistem de ventilare a sălilor de grupă;
  Sisteme de iluminat echipate cu surse LED de înaltă performanță energetică;
  Panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră.

“Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava Cugir” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Publicat

în

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, au fost marți, 24 mai, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia. Aceștia au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României și au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front.

„Am primit astăzi vizita elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, dorinici să ne cunoască. Ne-a bucurat prezența lor în mijlocul nostru, interacțiunea cu elevii școlilor gimnaziale lipsindu-ne în ultima perioadă.

Micuții au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României, despre cum pot să devină și ei la rândul lor elevi într-un colegiu militar, despre programul, instrucția, performanțele școlare sau activităţile extracurriculare desfăşurate în Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micuții oaspeții au putut asista și la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front, prezentat de elevii din clasa a XI-a A, conduşi de locotenent Alexandru Simion. La finalul exercițiului, elevii au fost răsplătiţi cu aplauze”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare