Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ Procesiune religioasă la Cugir, cu ocazia sărbătorii ,,Adormirea Maicii Domnului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 300 de credincioși din Cugir au ținut să participe miercuri seara, în ajunul marii sărbători ,,Adormirea Maicii Domnului”, la tradiționala procesiune religioasă susținută cu această ocazie.

Evenimentul organizat de Biserica Ortodoxă ,,Adormirea Maicii Domnului”, lăcaș de cult care pe 15 august își sărbătorește hramul a debutat cu Slujba de Vecernie cu Litie și Slujba Prohodului Maicii Domnului. Mirenii, mulți dintre ei îmbrăcați în veșminte tradiționale, însoțiți de preoții parohi Mircea Giurgea, Mihai Gălățeanu, Adrian Aldea, părintele Mircea Moșneag (din Vinerea) și de preotul Gheorghe Donu au pornit într-o procesiune de suflet, pe traseul Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” – Bulevardul Alexandru Sahia – strada 1 Decembrie 1918 – strada Victoriei – strada Constructorului.

Credincioșii purtau în fața coloanei o icoană de dimensiuni mari reprezentând-o pe Maica Domnului, prapori, cruci și toacă, iar pe tot parcursul deplasării, enoriașii au intonat cântări specifice acestui eveniment religios.

Cu acest prilej a fost rostit un cuvânt de învățătură, preoții vorbind credincioșilor despre importanța și semnificația acestui pelerinaj, care se perpetuează de mai bine de două decenii în orașul Cugir. La final, preoți și mireni au înconjurat de trei ori locașul de cult.

Ziua de 15 august este una încărcată de simboluri, e o zi în care creştinătatea prăznuieşte Adormirea Maicii Domnului. Este vorba despre momentul în care Sfânta Fecioară Maria a trecut la cele veşnice. Scrierile bisericești spun că ea ar fi fost luată de apostolul Ioan, la Ierusalim, pentru a fi îngrijită cum se cuvine.

S-a stins în casa lui şi a fost înhumată în peştera din Grădina Ghetsimani, la poalele Muntelui Măslinilor. Astăzi, de la ora 16.00, Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” găzduiește Sfântul Maslu organizat cu ocazia prăznuirii hramului locașului de cult.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea