Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Prin eforturile unor gospodari, pescăria din Rădeşti a devenit un loc adecvat pentru relaxare şi agrement

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La 42 km de Alba iulia şi cca 6 km de Aiud, în localitatea Rădeşti a fost amenajată nu de mult timp, în condiţii deosebite şi un cadru natural special, o modernă şi atractivă pescărie. Sortita dispariţiei ca urmare a colmatării sale de-a lungul timpului, balta din Rădeşti, formată dintr-un braţ mort al Râului Mureş , a devenit prin grija unor gospodari, un veritabil loc de relaxare şi agrement.

Pe baza unui proiect, balta a fost concesionată de Primăria Rădeşti pentru 28 de ani, întreprinzătorului Stelian Leonard Margarit, reprezentant al firmei SC Fishingland SRL Aiud, acesta, investind în această locaţie fonduri private, în suma de peste 50.000 de euro, pentru reamenajarea şi modernizarea acestei locaţii. După o perioadă destul de mare, în care s-au realizat lucrări anevoioase de curăţare, balta a fost deschisă pentru pescuit, nu înainte însă de a fi populată cu peşte din diverse specii.

Potrivit administratorului societăţii, Sergiu Câmpean, balta a fost populată cu 3 tone de crap, adus din Ungaria, 1000 bucăţi ştiucă, precum şi cantităţi apreciabile de lin, plătică şi roşioară.

„Este un loc care şi-a schimbat total înfăţişarea, oferind pescarilor condiţii deosebite de pescuit. Am creat posibilităţi optime pentru organizarea unor concursuri de pescuit sportiv dar şi pentru cei care doresc ca în perioada legală să vină să prindă peşte în balta pe care cu eforturi deloc uşoare am reabilitat-o. Avem amenajată aici o cabană pentru primire şi adăpost pentru paznic, este în curs de amenajare o parcare auto, am achiziţionat o autoutilitară şi am sădit pomi pe marginea celor două bălţi”, ne-a declarat Sergiu Câmpean.

Conform precizărilor de pe panourile aflate la intrarea, în zona celor două bălţi, pescuitul se face pe bază de tichete zilnice, cu două lansete şi limită de captură.  (C. P. )


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Lucrări de reabilitare la Biserica Reformată din Rădești, un monument cu o vechime de peste 750 de ani!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lucrări de reabilitare la Biserica Reformată din Rădești, un monument cu o vechime de peste 750 de ani! La doar 6 km de Aiud, în satul Rădești, se află un monument arhitectural deosebit și anume Biserica Reformată, cu o vechime de peste 750 de ani. Imaginea zonei este marcată de acest impunător monument de arhitectură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea