Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Primele platforme ”SMART” de colectare a gunoiului au început să fie instalate în Alba Iulia: Acces pe bază de cartelă și alimentare cu panouri fotovoltaice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Primele platforme ”SMART” de colectare a gunoiului au început să fie instalate în Alba Iulia: Acces pe bază de cartelă și alimentare cu panouri fotovoltaice

În viitorul apropiat pubelele de gunoi clasice și mizeria inerentă din preajma lor vor deveni istorie la Alba Iulia. La începutul acestei săptămâni au început să fie montate platformele pentru colectarea deșeurilor, cu acces pe bază de cartelă, la blocurile din Alba Iulia.

Modulele din care va fi compusă platforma supraterană pentru colectare selectivă vor fi realizate dintr-un cadru metalic din profile de oțel. Profilele utilizate la cadrul pereților, ușii și al plafonului vor fi profile deschise cu minim 3 ambutisări pe lungime, astfel încât caracteristica de profil deschis să permită pătrunderea tratamentului anticoroziv în toate zonele acestuia, iar ambutisările să rigidizeze întreaga structură. Nu se vor folosi profile închise (țevi), sau profile îmbinate prin suprapunere, atât pe lățimea cât și pe lungimea acestora, pentru a nu crea zone strâmtorate în care nu pot pătrunde straturile anticorozive.

La partea inferioară modulele vor prezenta plăci prevăzute cu găuri pentru fixarea pe platforma de montaj. De asemenea, fiecare modul va fi prevăzut cu sisteme de reglare pe filet care vor compensa denivelările platformelor pe care se vor amplasa produsele și vor ajuta la alinierea perfectă a acestora.

Modulele vor prezenta la partea din față a platformei uși individuale care vor fi suficient de mari pentru a putea intra pe ele câte un eurocontainer de 1100 I standard (pe roți). Ușile vor fi prevăzute cu două sisteme de închidere și blocare. Ușile vor fi realizate din panouri termoizolante fixate pe cadrul metalic, pe interior, cu sisteme de fixare zincate (bride zincate cu șuruburi) care nu sunt vizibile la exteriorul produsului, și permit schimbarea panourilor cu ușurință dacă acestea au fost deteriorate, cu respectarea condițiilor specificate, atât pentru panouri cât și pentru structura metalică.

Gurile de alimentare vor fi prevăzute cu un cadru metalic realizat din tablă ambutisată cu grosimea de minim 1,5 mm pe care se vor monta trape acționate cu pedală. Gurile de alimentare vor avea dimensiuni de minim 700 x 300 mm.

Trapele vor fi prevăzute cu câte un sistem de control acces cu cartelă. Sistemul de control acces va fi prevăzut cu cititoare de cârduri antivandal. Cititoarele vor fi programabile, cu o frecvență care să permită înregistrarea fagurilor de la interfonul ușii de la bloc (în cazul în care acestea sunt de generație nouă – tip RFID) și vor fi prevăzute cu tastatură. Fiecare punct de colectare va fi furnizat împreună cu un set de două cartele – una de ștergere utilizator și una pentru introducere utilizator care vor fi predate administratorului punctului de colectare astfel încît să poată înregistra atât tagurile de acces cu care sunt utilizate și la ușa de intrare în bloc (dacă acestea sunt de generație nouă) sau a unor carduri sau taguri noi.

Alimentarea cu energie electrică va fi asigurată de un kit fotovoltaic montat de către furnizorul containerelor pe fiecare punct de colectare. Kitul fotovoltaic de alimentare cu energie electrică va fi format dintr-un acumulator cu gel (special pentru sisteme fotovoltaice) de minimum 100 A prevăzut cu un sistem de încărcare fotovoltaic de minimum 200 W (format din minim două panouri fotovoltaice). Sistemul va fi calculat și dimensionat corespunzător astfel încât să susțină funcționarea a minim 6 module echipate cu control acces cu cartelă pe toată durata zilei. Panourile fotovoltaice vor fi montate pe suporți speciali ce permit orientarea acestora pentru obținerea unei încărcări eficiente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea