FOTO| Primele platforme ”SMART” de colectare a gunoiului au început să fie instalate în Alba Iulia: Acces pe bază de cartelă și alimentare cu panouri fotovoltaice
FOTO| Primele platforme ”SMART” de colectare a gunoiului au început să fie instalate în Alba Iulia: Acces pe bază de cartelă și alimentare cu panouri fotovoltaice
În viitorul apropiat pubelele de gunoi clasice și mizeria inerentă din preajma lor vor deveni istorie la Alba Iulia. La începutul acestei săptămâni au început să fie montate platformele pentru colectarea deșeurilor, cu acces pe bază de cartelă, la blocurile din Alba Iulia.
Modulele din care va fi compusă platforma supraterană pentru colectare selectivă vor fi realizate dintr-un cadru metalic din profile de oțel. Profilele utilizate la cadrul pereților, ușii și al plafonului vor fi profile deschise cu minim 3 ambutisări pe lungime, astfel încât caracteristica de profil deschis să permită pătrunderea tratamentului anticoroziv în toate zonele acestuia, iar ambutisările să rigidizeze întreaga structură. Nu se vor folosi profile închise (țevi), sau profile îmbinate prin suprapunere, atât pe lățimea cât și pe lungimea acestora, pentru a nu crea zone strâmtorate în care nu pot pătrunde straturile anticorozive.
La partea inferioară modulele vor prezenta plăci prevăzute cu găuri pentru fixarea pe platforma de montaj. De asemenea, fiecare modul va fi prevăzut cu sisteme de reglare pe filet care vor compensa denivelările platformelor pe care se vor amplasa produsele și vor ajuta la alinierea perfectă a acestora.
Modulele vor prezenta la partea din față a platformei uși individuale care vor fi suficient de mari pentru a putea intra pe ele câte un eurocontainer de 1100 I standard (pe roți). Ușile vor fi prevăzute cu două sisteme de închidere și blocare. Ușile vor fi realizate din panouri termoizolante fixate pe cadrul metalic, pe interior, cu sisteme de fixare zincate (bride zincate cu șuruburi) care nu sunt vizibile la exteriorul produsului, și permit schimbarea panourilor cu ușurință dacă acestea au fost deteriorate, cu respectarea condițiilor specificate, atât pentru panouri cât și pentru structura metalică.
Gurile de alimentare vor fi prevăzute cu un cadru metalic realizat din tablă ambutisată cu grosimea de minim 1,5 mm pe care se vor monta trape acționate cu pedală. Gurile de alimentare vor avea dimensiuni de minim 700 x 300 mm.
Trapele vor fi prevăzute cu câte un sistem de control acces cu cartelă. Sistemul de control acces va fi prevăzut cu cititoare de cârduri antivandal. Cititoarele vor fi programabile, cu o frecvență care să permită înregistrarea fagurilor de la interfonul ușii de la bloc (în cazul în care acestea sunt de generație nouă – tip RFID) și vor fi prevăzute cu tastatură. Fiecare punct de colectare va fi furnizat împreună cu un set de două cartele – una de ștergere utilizator și una pentru introducere utilizator care vor fi predate administratorului punctului de colectare astfel încît să poată înregistra atât tagurile de acces cu care sunt utilizate și la ușa de intrare în bloc (dacă acestea sunt de generație nouă) sau a unor carduri sau taguri noi.
Alimentarea cu energie electrică va fi asigurată de un kit fotovoltaic montat de către furnizorul containerelor pe fiecare punct de colectare. Kitul fotovoltaic de alimentare cu energie electrică va fi format dintr-un acumulator cu gel (special pentru sisteme fotovoltaice) de minimum 100 A prevăzut cu un sistem de încărcare fotovoltaic de minimum 200 W (format din minim două panouri fotovoltaice). Sistemul va fi calculat și dimensionat corespunzător astfel încât să susțină funcționarea a minim 6 module echipate cu control acces cu cartelă pe toată durata zilei. Panourile fotovoltaice vor fi montate pe suporți speciali ce permit orientarea acestora pentru obținerea unei încărcări eficiente.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii