Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Primăvara a venit în ianuarie: Pomii de pe mai multe străzi din Alba Iulia au înflorit mai ceva ca în martie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chiar dacă în calendar suntem în luna ianuarie, temperaturile de afară sunt cu semnul plus în termometre, iar plantele și copacii au început să arate de parcă este primăvară.

Temperaturile de afară prevestesc mai degrabă venirea primăverii decât ger, așa cum ar fi normal în plină iarnă. La Alba Iulia au înflorit ghioceii, iar pomii au înmugurit sau chiar înflorit pe străzile Tulnicului și Vânătorilor, din Cetate.

Experții fitosanitari spun că mugurii ar putea îngheţa în următoarea perioadă şi astfel copacii nu vor mai da roade, reducându-se producţia de fructe din acest an.

Localnici din mai multe zone ale judeţului Alba au constatat că pe câmpuri şi în grădini au apărut, în afară de ghiocei, flori specifice lunii martie, în timp ce mai multe specii de copaci au înmugurit, inclusiv pomi fructiferi.

Oamenii spun că magnoliile şi liliecii înfloreau, în mod obişnuit, în martie, iar când au fost ierni mai calde s-a întâmplat cel mai devreme să apară muguri în februarie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea