FOTO: Primarii Cugirului din perioada 1757 – 2019, prezentați la muzeul de la poalele Drăganei

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primarii Cugirului din perioada 1757 – 2019, prezentați la muzeul de la poalele Drăganei

Un interesant proiect se derulează de mai bine de un an de zile, la Muzeul orașului Cugir, o valoroasă inițiativă care aparține Asociației ,,Pro Cugir”, condusă de președintele organizației, ing. Aurel Voicu.

Este vorba despre numele primarilor din Cugir care de-a lungul istoriei au slujit comunitatea locală, începând cu anul 1757 și până în prezent. Potrivit președintelui ,,Pro Cugir”, numărul edililor aflați pe listă se ridică la cifra de 25, iar pentru aflarea numelor și a perioadelor de mandat s-a apelat la: biserici, la Arhiva Alba, la familie, iar unele persoane s-au adresat personal asociației ,,Pro Cugir”, prezentându-se cu numele primarilor și cu fotografiile acestora.

USR - Alegeri parlamentare 2020

,, O mare dificultate pe care o întâmpinăm se datorează faptului că odată cu incendierea arhivei primăriei, în timpul evenimentelor din decembrie 1989, au dispărut multe documente importante printre care și numele foștilor primari”, a prcizat Aurel Voicu.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Un lucru de remarcat este acela că primul primar din anul 1757 se numea Teban, iar cel din urmă, aflat în funcție la ora actuală se numește la fel. Nimeni nu știe însă, dacă există vreo relație de rudenie între cei doi. Cu ajutorul lui Voicu am reușit să imortalizăm fotografiile a doar 15 din cei 25 de primari aflați pe lista prezentată de președintele ,,Pro Cugir”.

Pe panoul improvizat, apar în ordinea cronologică: Muntean Nicolae, Crăciun Petru, Cărpinișan Gheorghe, Muntean Ioan, Rusu Ilie, Bârsan Dumitru, Concz Mihai (rândul de sus), Postei Ioan, Șuluțiu Alexandru, Ungur Aurel, Muntean Gheorghe, Berian Gheorghe, Moldovan Ioan, Voicu Aurel și Teban Adrian (rândul de jos). Vom reveni cu informații noi, pe măsură ce vom intra in posesia unor date și imagini cu ceilalți primari ai localității de la poalele Drăganei.

De precizat că fotografiile însoțite de numele și perioadele de mandat ale primarilor vor fi expuse într-un loc amenajat special, în incinta muzeului local.

Constantin PREDESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419