Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Prima generație de absolvenți ai Școlii Profesionale Germane din Alba Iulia, pe piața muncii, la cinci companii puternice din Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Prima generație de absolvenți ai Școlii Profesionale Germane din Alba Iulia va profesa la cinci companii puternice din județul Alba: Star Transmission, Supremia Grup, IPEC, Bosch Rexroth și Saturn.

raul Ampoi08Potrivit directorului Colegiului Tehnic Apulum, Carmen Sînc, care coordonează activitatea Școlii Profesionale Germane, 36 de elevi au terminat în anul 2015 școala profesională dintre care, aproape toți, 95 la sută, vor fi angajați la companiile sus menționate unde au efectuat stagii de pregătire practică.

Școala Profesională Germană din Alba Iulia a organizat vineri, de la ora 10.00, la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia, ceremonia de absolvire a primei generații de elevi. La momentul festiv au luat parte reprezentați ai Consiliului Județean Alba, inițiatorii acestui proiect, reprezentați ai IȘJ raul Ampoi01Alba, respectiv reprezentanți ai firmelor partenere. Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Florin Roman, le-au urat succes absolvenților și putere de muncă la companiile unde vor profesa.

În cadrul ceremoniei, absolvenții au fost felicitați și de Bernd Krottmayer, managerul general Star Transmission. ”Pentru mine, sincer, un vis a devenit realitate pentru că atunci când am început nu am crezut că putem termina atât de repede o școală profesională duală după modelul german (…) Aceasta a fost o perioadă grea pentru voi, dar, credeți-mă, va fi greu și mai târziu în viață când vă veți confrunta cu probleme profesionale și personale. Vă doresc mult succes, multă sănătate și sperăm să putem continua colaborarea foarte bună care a început aici”, a spus Bernd Krottmayer.

În cadrul ceremoniei, profesorii diriginți au premiat absolvenții cu cele mai bune rezultate.

Cu doi ani în urmă, 47 de elevi, absolvenți ai ciclului gimnazial, au fost repartizați în două clase ale Școlii Profesionale Germane. Cei 36 de absolvenți sunt încurajați, acum, să-și continue studiile în vederea obținerii diplomei de Bacalaureat.

Carmen Sînc a precizat că anul acesta, în clasa a IX-a, sunt înscriși 56 de absolvenți. La terminarea anilor de studiu, fiecare elev primește un certificat de absolvire, recunoscut și în străinătate. Avantajul parcurgerii Școlii Profesionale Germane este că absolvenții au prioritate la angajare la firmele partenere, iar accentul se pune deopotrivă pe teorie cât și pe practică.

Școala Profesională Germană își desfășoară cursurile în curtea Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia.

[nggallery id=815]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Maria Tocănel, de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, nota 10 la limba și literatura română, la Evaluarea Națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Maria Tocănel, de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, nota 10 la limba și literatura română, la Evaluarea Națională Maria Tocănel, absolventă a clasei a VIII-a la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, se numără printre cei 12 elevi din Alba care au obținut nota 10 curat la limba și literatura română, la Evaluarea Națională 2024. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea