Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Prima ediţie a Colocviilor Culturii Maghiare din Transilvania, la Aiud. Expoziţie de fotografie, prezentări de carte, proiecţie de film şi recital de pian

Alexandra Mates

Publicat

în

 Vineri, 21 februarie, la Aiud, a avut loc prima ediţie a „Colocviilor Culturii Maghiare din Transilvania”.  Portrete literare, prezentări de carte, expoziţie de fotografie sau recital de pian şi o proiecţie de film cu un obicei popular maghiar –  “Înmormântarea Fărşangului”,  din zona Rimetea, au fost doar câteva dintre activităţile la care aiudenii şi nu numai au putut lua parte. Evenimentul s-a desfăşurat cu începere de la ora 17.00, la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”.

Colocviile Culturii Maghiare la Aiud16Prima ediţie a Colocviilor Culturii Maghiare din Transilvania a adus în faţa publicului un program diversificat, gustat din plin de aiudeni şi nu numai. Au fost prezentate portretele literare ale scriitorilor Aprily Lajos şi dr. Csávossy György de către prof. Józsa Miklós şi poetul Ioan Hădărig. De asemenea, a avut loc o prezentare de carte  – “O istorie a maghiarilor”,  editura Világhírnév, Cluj-Napoca, Ferenc Páll Szabó, (coord.), Sándor Pócsai, Ciprian Rad, Eva-Andrea Váradi, László Wellmann, dar şi prezentarea Asociaţiei “Dr. Szász Pál”, a Centrului de Cultură al Comunităţii Maghiare, despre care a vorbit Kováts Krisztián şi Kerekes Hajnal.

 A încântat privirile celor prezenţi o expoziţie de fotografie  semnată de Balog Zoltán „Aprily Lajos,  poeme vizual ilustrate”, precum şi o proiecţie de film cu un obicei popular maghiar din zona Rimetea  – “Înmormântarea Fărşangului”.

 Tot în cadrul evenimentului, a fost prezentat şi albumul “Serile Aprily -10 ani de activitate”, editor Asociaţia Dr. Szász Pál, Aiud 2013, redactor de carte prof. Bakó Botond.

 La final a avut loc un recital de pian, susţinut de Kepeczi Roland, elev al cercului de pian al Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, coordonator prof. Claudiu Cordea.

Vă prezentăm mai jos imagini din cadrul evenimentului, realizate de Andrei BAKO şi  Laszlo HORVATH:

[nggallery id=1169]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea