Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Prima competiţie de Kendama a avut loc duminică, la Aiud. Peste 30 de participanţi şi 100 de susţinători au participat la eveniment

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, 14 mai, s-a desfăşurat la Aiud, prima competiţie de Kendama. Concursul a fost organizat de Asociaţia „Am şi eu copilul meu” prin Centrul Recreativ Educaţional Bianca şi a fost un adevărat success, având 37 de concurenţi şi peste 100 de susţinători.

Parcul Municipal AIUD – zona de fitness, a găzduit duminică începând cu ora 17.00, primul concurs de KENDAMA. Acesta este mai mult decât un simplu joc, este un stil de viaţă şi provoacă „dependenţă”.Odată prins jocul, vei putea face oricâte trucuri cu Kendama, dacă îţi laşi îndemânarea şi imaginaţia să „zburde”.

Fiecare concurent înscris a selectat 5 scheme, la alegere, pe care să le execute. Timpul alocat pentru fiecare concurent a fost de 1:30 minute, timp în care a putut face oricâte încercări a fost nevoie pentru a finaliza cele 5 scheme. Schemele au fost  punctate cu 1, 2 sau 3 puncte, în funcție de gradul de dificultate: Nivel 1 – 1 punct, Nivel 2 – 2 puncte, Nivel 3 – 3 puncte.

Juriul a punctat doar schemele executate corect și a totalizat punctele acumulate. Primii patru jucători, care au obținut cel mai mare punctaj au participat la semifinală. În semifinală jucătorii calificați au concurat doi câte doi, iar schemele au fost impuse: au fost tot 5 scheme în 1:30 minute. A câștigat cel care a făcut cele mai multe scheme corecte cu cele mai puține greșeli sau cel care a terminat primul fără nici o greșeală. Câștigătorii semifinalelor au concurat împreună într-un joc de KEN.

Premiul cel mare a fost câştigat de Scrobotă Ciprian şi a constat într-o KENDAMA COOPER EDDY – PRO MODEL oferită de Asociaţia “Sper Verifica Inima” reprezentată de Dr. Bogdan Popa.

Jucăria Kendama a apărut undeva prin secolele XVII-XVIII, iar jocul care a inspirat Kendama este originar din Franţa Bilboquet, joc a cărui denumire înseamnă textual „cupă şi bilă”.

Kendama este un joc de atenţie, este un joc de coordonare, este un joc de strategie. De obicei, jocul de Kendama este recomandat copiilor peste 4 ani.

Kendama este o jucărie de îndemânare de lemn tradiţională japoneză, care s-a bucurat la început de popularitate în rândul copiilor, dar a ajuns în scurt timp o jucărie pentru adulţi şi copii deopotrivă.

[nggallery id=3948]

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea