Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului – prioritate permanentă a poliţiştilor din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Acţiunile ce vizează creşterea siguranţei şi prevenirea infracţiunilor de furt din locuinţe şi înşelăciunile, desfăşurate de poliţiştii din judeţul Alba au continuat. Cetăţeni din Alba Iulia, Blaj, Aiud, Cugir şi Abrud au primit sfaturi pentru a nu deveni victime.

În perioada 21-28 noiembrie a.c., poliţiştii din structurile de proximitate şi ordine publică de la poliţiile municipale Alba Iulia, Blaj şi Aiud şi de la poliţiile orăşeneşti Cugir şi Abrud, cu sprijinul poliţiştilor Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat acţiuni de informare a cetăţenilor cu privire la modalităţile concrete de prevenire a furturilor din locuinţe şi a înşelăciunilor comise prin diverse moduri de operare.

Astfel, peste 600 de persoane, în general vârstnici, au primit recomandări pentru  a-şi proteja locuinţa, bunurile personale şi pentru a nu da curs solicitărilor primite prin telefon din partea unor necunoscuţi, care fie mint în legătură cu identitatea lor şi îşi atribuie calităţi false, fie prezintă diverse oferte a căror contravaloare este prea mică pentru a fi reală.

Cetăţenilor le-au fost puse la dispoziţie materialele celor două campanii şi li s-a recomandat să transmită şi altor persoane mesajele preventive ale poliţiştilor.

Aceste acţiuni sunt prevăzute în cadrul campaniilor desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!” şi „Fii vigilent, nu te lăsa înşelat de infractori!”, ce au ca scop informarea unui număr cât mai mare de cetăţeni ai judeţului Alba, pentru prevenirea victimizării acestora din infracţiuni contra patrimoniului.

Stimaţi cetăţeni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vă recomandă:

– Montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la intrarea în locuinţă!

– Nu lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!

– Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri sau servicii!

– Dacă primiţi un telefon de la un necunoscut care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenţii către autorităţi sau sub orice alte motive, nu daţi curs solicitării, deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni!

– Dacă observaţi persoane suspecte sau sunteţi victimă a unei infracţiuni, sesizaţi Poliţia!

[nggallery id=4939]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea