Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Prevenirea implicării minorilor în fapte penale – activitate de informare în comunitatea de romi din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Membri ai comunităţii de romi din Cugir au participat la o întâlnire cu poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, specialişti ai Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, în cadrul căreia au fost abordate teme privind prevenirea consumului de droguri, a traficului de persoane şi a implicării minorilor în comiterea de fapte penale.

polJoi, 18 februarie a.c., la iniţiativa Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Oraşului Cugir şi a Agenţiei Naţionale a Romilor – Structura Regională Centru Alba Iulia, poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, împreună cu poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, specialişti ai Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, au participat la o întâlnire cu peste 40 de părinţi şi copii din comunitatea de romi din oraşul Cugir.

Scopul acestei întâlniri, care a avut loc la Centrul de informare şi consiliere pentru etnia romă „Baia Socială” – SPAS Cugir, a fost de conştientizare a părinţilor faţă de importanţa educaţiei copiilor pentru o dezvoltare armonioasă, într-un climat familial adecvat, consecinţele consumului de substanţe noi, cu proprietăţi psihoactive şi a riscurilor asociate traficului de persoane.

Participanţii la întâlnire au primit şi informaţii privind instituţiile competente în acordarea de sprijin şi consiliere, potenţialelor victime ale consumului de droguri şi ale traficului de persoane, precum şi prevederile legale ce incriminează şi sancţionează diferite fapte penale.

Totodată, au beneficiat de materiale informativ preventive cu mesajul antitrafic al campaniei naţionale „Cere ajutor, nu cerşi!” şi au avut posibilitatea să vizioneze filme cu declaraţii ale victimelor consumului de droguri şi recomandări ale unor specialişti în domeniul prevenirii şi tratării adicţiei de substanţe interzise.

[nggallery id=1634]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea