Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Preoți și enoriași ai Protopopiatului Ortodox Sebeș au donat sânge, pentru ajutorarea semenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| Preoți și enoriași ai Protopopiatului Ortodox Sebeș au donat sânge, pentru ajutorarea semenilor

Marți, 22 martie 2021, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba, a avut loc o nouă campanie de donare de sânge, unde preoți și enoriași din cadrul Protopopiatului Ortodox Sebeș au decis să-i ajute pe cei aflați în suferință.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, marți, 22 martie 2022, la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, mai mulți preoți și credincioși din protopopiatul Sebeș, coordonați de părintele protopop Ionel Arsu, și-au exprimat empatia față de aproapele, donând sânge.
Această acțiune se înscrie în seria activităților dedicate „Lunii pentru viață”.

Pe de-o parte, judecând conform datelor statistice, am putea afirma că, din punct de vedere social, gestul donării din partea unei persoane sănătoase este aproape unul obligatoriu: 60% din populație va avea nevoie de sânge la un moment dat al vieții, cu toate că doar 2% din populație donează sânge. Pe de altă parte, judecând conform coordonatelor moralei creștine, ajungem la aceeași concluzie: „Și această poruncă avem de la El: cine iubește pe Dumnezeu, să iubească și pe fratele său” (I Ioan 4,21).

Așadar, Biserica, prin misiunea ei social-filantropică, contribuie la realizarea necesarului de sânge, care, la nivel național, rămâne zilnic neacoperit. Dumnezeu să dăruiască vindecare celor bolnavi și răsplată în ceruri donatorilor!”, a transmis Preotul Mihai Claudiu Roșca, secretar al Protopopiatului Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea