Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Premieră pe țară: Toți elevii din clasele III-VII din Blaj au primit TABLETE conectate la internet de la Primărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Toţi elevii din clasele III-VII (inclusiv) din şcolile blăjene au primit tablete conectate la internet, în cadrul unui proiect pilot implementat de Primăria şi Consiliul Local Blaj începând cu luna

octombrie 2017. În acest sens, toate şcolile din Blaj au primit un total de 1.150 de tablete cu abonament la internet, acestea fiind distribuite sau urmând a fi distribuite elevilor incluşi în acest program. Licitaţia pentru derularea programului a fost câştigată de compania Vodafone, care a oferit preţul cel mai mic. Autorităţile locale anunţă că, în funcţie de succesul acestui proiect, de tablete cu internet ar putea beneficia toţi elevii din învăţământul preuniversitar blăjean.

Fiecare tabletă va fi însoţită de un abonament de internet cu un trafic de 4GB/lună, suma de bani pentru costurile acestora urmând a fi alocată de Primăria Blaj tuturor şcolilor din oraş, acestea fiind deţinătoarele tabletelor şi abonamentelor. Fiecare elev va primi tableta în custodie, pentru o perioadă de doi ani de zile, după care acestea vor fi restituite şcolii. Dacă elevul respectiv se încadrează în continuare în acest program, va mai primi, pentru încă doi ani, o altă tabletă. De menţionat este faptul că în caz de pierdere sau înstrăinare a tabletei, şcoala poate solicita operatorului de date mobile blocarea dispozitivul respectiv.

Tabletele vor fi extrem de folositoare elevilor din Blaj în procesul educaţional, în condiţiile în care există materii la care programa este disponibilă pe siteul ministerului de profil, cu aplicabilitate practică. În plus, tableta, pe care elevul o duce acasă, va fi utilă şi pentru părinți, care vor putea afla informații privind evoluţia şcolară a copilului.

„Este un proiect pilot pe care îl implementăm la Blaj, pus în practică în urma unor discuţii avute cu cadrele didactice din oraş şi cu reprezentanţii şcolilor, care s-au pronunţat asupra oportunităţii unui asemenea demers. Dacă acest proiect va fi implementat cu succes, atunci vom extinde acest program la toate clasele din învăţământul preuniversitar din Blaj. Consider că este o investiţie în copiii noştri, o obligaţie morală a noastră, iar această formă de susţinere a învăţământului blăjean este în conformitate cu standardele impuse de tehnologia actuală”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

[nggallery id=4680]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea