Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

FOTO | Pregătiri pentru Târgul de Crăciun, într-un oraș din România: Milioanele de beculețe, sania zburătoare a lui Moș Crăciun și festival gastronomic cu cei mai celebri bucătari din străinătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Pregătiri pentru Târgul de Crăciun, într-un oraș din România: Milioanele de beculețe, sania zburătoare a lui Moș Crăciun și festival gastronomic cu cei mai celebri bucătari din străinătate

Au început pregătirile pentru decorarea celui de-al doilea cel mai frumos târg de Crăciun din Europa. Zeci de muncitori lucrează încă de la începutul lunii la montarea noilor decorațiuni și luminițe de anul acesta. Deși localnicii spun că este prea devreme, edilul vrea ca totul să fie perfect pregătit pentru cea mai frumoasă lună din an.

Milioanele de beculețe, mirosul de vin fiert cu scorțișoară sau cozonacii pufoși ne cheamă în ţările cu tradiție în astfel de evenimente. Și la noi, în marile orașe, au început pregătirile.

Cu atenție sporită la detalii, artiștii au început lucrul la căsuțele magice care vor fi instalate în inima târgului de Crăciun de la Craiova.

Anul acesta, decorarea municipiului Craiova a început la 1 octombrie, iar turiștii și localnicii vor vedea întregul proces până în luna decembrie, când acesta va fi finalizat.

”Începem montarea instalațiilor pentru Târgul de Crăciun, fiindcă vrem să avem timpul necesar pentru a pune în operă mai multe povești care să vă bucure anul acesta.

Citește și: Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului

Din 15 noiembrie, pe cerul Craiovei va putea fi văzută sania trasă de reni cu Moș Crăciun care va veni personal să vadă cel mai frumos târg de sărbători din România.

În satul lui sunt pregătite multe atracții: colace pe gheață, roller coaster, căsuțe cu bunătăți și suveniruri, carusele, instalații care vă taie respirația. În Piața Frații Buzești puteți asista la scena nașterii Domnului, la Doljeana vă întâmpină decorurile din Star Wars, iar în Piața Mihai Viteazul puteți vedea dansând Frumoasa și Bestia, fiind prima oară în România când personajele capătă viață cu ajutorul luminilor și inteligenței artificiale. Satul Bellei este plin de trandafiri, iar prințul transformat în Bestie poate fi văzut în balconul palatului, păzit de lupi albi, înfricoșători. Pe patinoar va trona bolul de sticlă în care se află trandafirul care se scutură. Sfeșnice, ceasuri, dulapuri vorbitoare completează unul dintre cele mai frumoase decoruri care au putut fi văzute, într-o explozie de lumină și culoare.

În imaginile de mai jos aveți câteva proiecte ale instalațiilor create special pentru Craiova. Sperăm să vă convingă să ne fiți oaspeți!”, a scris la sfârșitul lunii septembrie Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, pe Facebook.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi

Târgul de Crăciun din Craiova se apropie cu pași rapizi și promite să fie unul de neuitat!

Craiova – al doilea cel mai frumos târg de Crăciun din Europa – a atras, anul acesta, un număr impresionant de comercianți care doresc să participe la acest eveniment de poveste, ce va debuta pe 15 noiembrie!

Peste 100 de comercianți din toate colțurile țării vor aduce produse autentice și magice care vor face din Târgul de Crăciun din Craiova o destinație unică!

Iarna aceasta, Craiova propune patru lumi de Crăciun diferite:

-Tărâmul fermecat al Frumoasei și Bestiei, unde magia poveștilor prinde viață.
-Satul lui Moș Crăciun, plin de veselie.
-Crăciunul românesc tradițional.
-Crăciunul Galactic, un univers futurist cu decorurile inspirate din Star Wars.
-De la trandafiri magici la decoruri fascinante, fiecare colț al târgului va fi o experiență de neuitat!

Sania zburătoare a lui Moș Crăciun – cea mai înaltă din Europa de Est, patinoar, roata panoramică gigant, căsuțe unicat, cadouri

Craiova va deveni, începând cu anul acesta, Capitala Gastronomiei din Europa de Est, cu delicii culinare din Armenia, Azerbaidjan, Ungaria și multe alte țări care vor încânta simțurile turiștilor, în timp ce oferta românească va fi de neratat!

În țară, târgul de Crăciun de la Sibiu va începe pe 15 noiembrie, iar la Timișoara pe 30 noiembrie. Pentru Brașov, aşteptaţi data de 1 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Cățel căzut între traversele de cale ferată la Blaj, salvat de pompieri: Patrupedul a fost dus în adăpostul de animale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cățel căzut între traversele de cale ferată la Blaj, salvat de pompieri: Patrupedul a fost dus în adăpostul de animale Un cățel căzut între traversele de cale ferată, la Blaj, a fost salvat de pompieri. Patrupedul a fost în adăpostul de animale. Citește și: VIDEO | Imaginile CRUZIMII în Alba: Câini orbi, plini de pureci, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea