Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Povestea cumplită a unei jurnaliste din Alba Iulia care luptă pentru a-și ajuta mama bolnavă de cancer. A renunțat la presă și realizează tablouri personalizate ca să strângă bani

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Meda Cotuna, tânăra jurnalistă din Alba Iulia, este greu încercată de viață. După ce în urmă cu câțiva ani și-a îngropat tatăl chiar de ziua ei, acum trece din nou prin momente de cumpănă. Recent, mama ei a fost diagnosticată cu cancer și ”trage cu dinții” să o țină cât mai mult lângă ea. A renunțat la presă, iar acum realizează tablouri personalizate pentru a-și ajuta mama cu banii de care are nevoie în lupta cu cancerul.

Deși este cunoscută ca fiind o persoană veselă, zâmbetul Medei a pierit în urmă cu aproximativ două luni. Dacă cei mai mulți dintre noi, de Moș Nicolae am primit cadouri și ne-am bucurat de momentele pretrecute în familie, în această zi Meda a primit cea mai cumplită veste din viața ei. Că cea care i-a dat viață suferă de cancer la colon avansat, grad 3C. S-a simțit pierdută timp de câteva zile, însă nu s-a lăsat și și-a găsit puterea să lupte, iar acum își folosește talentul pentru a strânge bani. Realizează tablouri personalizate pentru copii, iar în urma vânzării lor adună bani pentru operația mamei.

Au trecut câteva luni de când nu ne-am mai auzit pe undele radio. Da, recunosc: îmi e dor de tine, de voi toți. Îmi e dor să începem ziua împreună și să o facem frumoasă cu ajutorul muzicii. Să vă aduc zâmbete pe buze iar ziua voastră de muncă să treacă mai ușor. M-am retras, momentan, pentru că am de dus la capăt cea mai importantă misiune din viața mea. Să fiu alături de mămica mea, bolnavă de cancer. În acest sens, realizez mici tablouri personalizate pentru copii. Iar bănuții strânși din vânzare mă vor ajuta să o sprijin pe cea mai importantă persoană din viața mea, pe mama. Dacă știi pe cineva interesat, redirecționează-l către mine. Mă găsiți, la un click distanță, pe rețeaua de socializare facebook (AICI) sau la numărul de telefon 0726734993 ”, ne-a scris Meda.

Meda are 29 de ani și lucrează în presă încă de mică. În 1996 și-a început cariera la radio SICA, în calitate de co-prezentator și a moderat emisiunea „Frecvența veselă.” Din 2008 și până în 2016 a prezentat emisiunile „Cutiuța Poveștilor” și „În țara lui vreau și eu”, la Ardeleanul FM. Tot în 2016, a lucrat o perioadă la Alba Carolina TV, unde a realizat emisiunea ”Zburlici”.  În paralel, a fost prezentă, în calitate de prezentator, la o multitudine de evenimente publice dedicate, cu precădere, celor mici. Între timp, a terminat și Facultatea de Drept la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Când a aflat cumplita veste, Meda a renunțat la presă și a ales să-și ajute mama, să o îngrijească și să fie lângă ea în toate aceste momente cumplite. Fiecare clipă în compania ei este tot ceea ce își dorește de la viață. Până acum, s-au descurcat mereu și au avut grijă una de alta,  însă se află într-un moment în care îi este imposibil să lupte singură și are nevoie de sprijinul nostru. Astfel, cei care vor să-i întindă o mână de ajutor, o pot face printr-o comandă pentru realizarea unui tablou personalizat.

”Încerc să lucrez cât pot, nu să cer. Această experiență m-a schimbat din toate punctele de vedere. Am văzut că dacă ai sănătate nu contează nimic altceva. Am cheltuit mulți bani, însă nu e suficient. E groaznic să vezi cum oamenii își strigă speranța la viață și cum un nenorocit de calmant vine ca un balsam de suflet și trup”, ne-a mărturisit Meda.

Doamne ajută. Să fiți sănătoși și neumbriți de griji!”, mai transmite Meda Cotuna.

[nggallery id=5190]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea