FOTO: Portret cu fostul președinte american Woodrow Wilson, primit de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, la Alba Iulia

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a primit miercuri, din partea oficialităților locale, a președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel și a primarului Mircea Hava, un crochiu cu chipul președintelui american Thomas Woodrow Wilson, realizat de artistul albaiulian Ștefan Bințințan, cel care a realizat și bustul în bronz. Prin gestul său, președintele CJ Alba a mulțumit poporului american.

Hans Klemm a paticipat miercuri,  la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, unde a fost organizat un eveniment omagial dedicat personalității președintelui american Thomas Woodrow Wilson (1856-1924).

Elit ELIT

Ambasadorul SUA a mulțumit pentru invitația de a onora acest eveniment. ”Vă sunt recunoscător că ați găsit un mod atât de surprinzător de a aduce un omagiu lui Thomas Woodrow Wilson”, a spus ambasadorul Hans Klemm.

Apoi a amintit despre cei ”100 de ani de prietenie între popoarele american și român”, și a vorbit, în câteva cuvinte, despre cel de-al douăzeci și optulea președinte al SUA, despre Discursul cu cele 14 puncte în care făcea referire la România și despre rolul avut în ”acel an miraculos, 1918, cât și în istoria României care a urmat”.

 

Facebook