Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Portret cu fostul președinte american Woodrow Wilson, primit de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, la Alba Iulia

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a primit miercuri, din partea oficialităților locale, a președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel și a primarului Mircea Hava, un crochiu cu chipul președintelui american Thomas Woodrow Wilson, realizat de artistul albaiulian Ștefan Bințințan, cel care a realizat și bustul în bronz. Prin gestul său, președintele CJ Alba a mulțumit poporului american.

Hans Klemm a paticipat miercuri,  la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, unde a fost organizat un eveniment omagial dedicat personalității președintelui american Thomas Woodrow Wilson (1856-1924).

Ambasadorul SUA a mulțumit pentru invitația de a onora acest eveniment. ”Vă sunt recunoscător că ați găsit un mod atât de surprinzător de a aduce un omagiu lui Thomas Woodrow Wilson”, a spus ambasadorul Hans Klemm.

Apoi a amintit despre cei ”100 de ani de prietenie între popoarele american și român”, și a vorbit, în câteva cuvinte, despre cel de-al douăzeci și optulea președinte al SUA, despre Discursul cu cele 14 puncte în care făcea referire la România și despre rolul avut în ”acel an miraculos, 1918, cât și în istoria României care a urmat”.

 

[nggallery id=5949]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea