Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Porți deschise la IJJ Alba – jandarmii au fost vizitați de sute de elevi

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Porţile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba au fost larg deschise, miercuri, 3 aprilie a.c., între orele 10.00 şi 14.00, pentru toţi cei care au dorit să cunoască mai multe detalii despre această instituţie.

Au fost expuse echipamentele specifice de protecţie şi intervenţie, armamentul şi tehnica din dotare şi au fost prezentate diferite exerciţii demonstrative, printre care dispozitive pentru executarea controlului persoanelor, tehnici corporale, tehnici de control corporal preventiv a persoanelor şi bagajelor, tehnica folosirii mijloacelor din dotare, tehnici de înaintare şi pătrundere, precum şi exerciţii de dresaj canin.

În pofida vremii nefavorabile, Jandarmeria Alba a fost vizitată de peste 500 de persoane, în mare parte elevi, care au petrecut clipe de neuitat alături de “oamenii de arme” şi au aflat mai multe despre munca acestora. Pe platoul din curtea unităţii vizitatorii au ascultat cu atenţie explicaţiile primite din partea jandarmilor, au atins şi s-au fotografiat cu echipamentul şi tehnica acestora.

După cum era de aşteptat, centrul de greutate al întregii zile l-a constituit momentul în care mascaţii au început exerciţiile demonstrative, iar câinii de serviciu au demonstrat privitorilor cât sunt de docili, bine antrenaţi şi eficienţi pe timpul executării misiunilor încredinţate.

Ziua Porților Deschise Jandarmeia Alba a fost un bun prilej de a demonstra, odată în plus, deschiderea acestei instituţii faţă de societatea civilă, faţă de cetăţeni, iar toţi cei care au participat la acest eveniment au avut ocazia să ne  perceapă pe noi, jandarmii, exact aşa cum suntem: nişte oameni obişnuiţi, dar care au totuşi ceva special”, a declarat la finalul evenimentului maior Cosmin Jurcoveț, reprezentantul IJJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Admitere la școala de subofițeri, de pompieri și protecție civilă 2024 – 300 de locuri disponibile

Bogdan Ilea

Publicat

în

Admitere la școala de subofițeri, de pompieri și protecție civilă 2024 – 300 de locuri disponibile Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești a scos concurs pentru 300 de locuri, 275 „subofițer de pompieri și protecție civilă” și 25 de locuri „subofițer administrativ” 25 de locuri. „Vrei sa fii coleg […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea