Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Porți Deschise la Colegiul Tehnic ,,Ion. D. Lăzărescu,, Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Conducerea liceului și-a prezentat oferta educațională 2015-2016.

Peste 200 de elevi din clasele a VIII-a, aparținând școlilor gimnaziale: ,,Singidava, Iosif Pervain și nr 3 din Cugir, precum și ai școlilor gimnaziale din Șibot și Săliștea au fost pentru câteva ore, oaspeți ai Colegiului Tehnic ,,Ion. D. Lăzărescu Cugir.

ziua portilor descgise colegiu Cugir (5)Prezența elevilor la instituția de învățământ tehnic a orașului a avut drept scop participarea la activitățile derulate de liceu, joi, 9 aprilie cu ocazia ,,Zilei Porților Descise,, acțiune cuprinsă în programul de activități ,,Să știi mai multe, să fii mai bun,,.

O zi, în care directorul colegiului ing. Alexandru Micaciu și cadrele didactice ale instituției școlare au avut ocazia să-și prezinte oferta educațională pentru anul de învățământ 2015-2016, iar elevii oaspeți, privilegiul să viziteze liceul, cu laboratoarele, cabinetele, sălile de clasă, atelierele de instruire practică, baza sportivă și utilitățile de care dispune școala.

După cum am fost informați de directorul Micaciu, unitatea de învățământ (cu 490 de elevi la ora actuală) are ca proiect educațional pentru anul școlar viitor un Liceu Tehnologic cu 2 clase: 1 clasă Economic- Tehnician în activități economice( 28 locuri) și 1 clasă Mecanic-Tehnician proiectare CAD( 28 locuri).

Tot în cadrul instituției va funcționa Școala profesională Cugir-Sistem dual, pentru meseriile: Frezor și Operator CNC(28 locuri), precum și Școala profesională- Mecanic, cu meseriile Lăcătuș meanic/rectificator (28 locuri).

Mai există un proiect pentru o scoală postliceală cu 28 de locuri și o clasă pentru liceul seral-clasa a XI-a, oportună continuării studiilor de către absolvenții școlii profesionale.

În cadrul evenimentului, în sala profesorală a colegiului a fost realizată o expoziție realizată prin grija d-nei prof. Mariana Jibotean, cu produsele prezentate la competițiile Firmelor de Exercițiu de către firma Creativity Elements SRL Cugir, firmă aparținând clasei a XI-a A Economic. Aici, alături de produsele realizate: invitații, felicitări, cutiuțe de mărturii, genți Eco, brățări Eco etc, a fost prezentat și un spot publicitar cu planul de afaceri a firmei respective.

La întâlnirile avute cu vizitatorii, conducerea colegiului le-a explicat elevilor că instituția le oferă posibilitatea de a obține o calificare profesională care să răspundă nevoilor lor, pentru că li se oferă o bază materială modernă, iar toate cadrele didactice au un nivel înalt de pregătire.

La eveniment au luat parte viceprimarul orașului prof. Horia Rotche și directorul general de la Fabrica de Arme, Mircea Trifan.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=304]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Controale DSVSA Alba în județ, pentru prevenirea toxiinfecțiilor: Amenzi de peste 160.000 de lei și mai multe avertismente. Activitatea unei brutării, suspendată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale DSVSA Alba în județ, pentru prevenirea toxiinfecțiilor: Amenzi de peste 160.000 de lei și mai multe avertismente. Activitatea unei brutării, suspendată În perioada 27 martie – 7 mai, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a dispus acțiuni specifice pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, fiind intensificate controalele oficiale și măsurile care trebuie aplicate pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea