FOTO: Porţi deschise la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir. Liceul şi-a prezentat oferta educaţională 2013-2014
Peste 200 de elevi din clasele a VIII-a, aparţinând şcolilor gimnaziale : ,,Iosif Pervain”, ,,Singidava”, Nr. 3 Cugir şi Şcoala generală din Săliştea au fost pentru câteva ore oaspeţi ai Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir. Prezenţa elevilor la instituţia de învăţământ tehnic a oraşului a avut drept scop participarea la activităţile derulate joi de liceu cu ocazia Zilei Porţilor Dechise, program cuprins în calendarul de activităţi ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun!”
O zi, în care directorul colegiului ing. Alexandru Micaciu şi cadrele didactice ale instituţiei şcolare au avut ocazia să-şi prezinte oferta educaţională pentru anul de învăţământ 2013-2014, iar elevii oaspeţi, privilegiul să viziteze liceul cu laboratoarele, atelierele, sălile de clasă, bază sportivă şi utilităţile de care dispune colegiul.
Astfel, că oferta educaţională pentru viitorul an de învăţământ la clasa a IX-a, are la domeniul Calificare profesională, 4 clase: economic: Tehnician activtati economice-28 locuri; Electronică şi automatizări: Tehnician operator tehnica de calcul-28 locuri; Electronică: Tehnician electromecanic-28 locuri; Mecanică: Tehnician proiectant CAD-28 locuri;
Pentru învăţământul profesional: Strungar cu durata de 2 ani, pregătire pentru care cursanţii, fie ei băieţi sau fete, au avantajul de a beneficia de o BURSĂ DE STUDII lunară în cuantum de 200 Ron cu posibilităţi de majorare de către agentul economic la care desfăşoară activitatea practică. La finalizarea acestui program, absolvenţii obţin calificarea de nivel II -Strungar care le permite să-şi găsească mai rapid un loc de muncă şi să câştige mai repede un salariu.
La întâlnirile avute cu vizitatorii, conducerea liceului împreună cu cadrele didactice le-au explicat elevilor că instituţia le oferă posibilitatea de a obţine o calificare profesională care să răspundă nevoilor lor, pentru că li se oferă o bază materială modernă, pentru faptul că toate cadrele didactice au un nivel înalt de pregătire, iar colegiul oferă şi o gamă variată de activităţi extraşcolare.
De remarcat că, în cadrul sălii profesorale a fost amenajata pentru oaspeţi o expoziţie de Origami aparţinând elevului Mihai Birzianu, precum şi o expoziţie de planşe şi panouri cu tema: Alimentaţie sănătoasă „Să ştii mai mult, să fii mai sănătos!”.
La final, participanţii au putut admira o frumoasă prezentare de artă culinară a elevilor şcolii şi au putut gusta din produsele pregătite de ei.
(C. P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul ASE, Cristian Păun despre antreprenoriat și investiții: ”Sfătuiesc tinerii să învețe să investească la bursă”
Profesorul ASE, Cristian Păun despre antreprenoriat și investiții: ”Sfătuiesc tinerii să învețe să investească la bursă” Profesorul ASE, Cristian Păun, originar din județul Alba, a vorbit în cea mai recentă postare despre antreprenoriat și investiții și ce presupun fiecare în parte. Citește și: Profesorul ASE, Cristian Păun despre distincția dintre speculație și investiție: „Nu este […]