Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Porţi deschise la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir. Liceul şi-a prezentat oferta educaţională 2013-2014

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 200 de elevi din clasele a VIII-a, aparţinând şcolilor gimnaziale : ,,Iosif Pervain”, ,,Singidava”, Nr. 3 Cugir şi Şcoala generală din Săliştea au fost pentru câteva ore oaspeţi ai Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir.  Prezenţa elevilor la instituţia de învăţământ tehnic a oraşului a avut drept scop participarea la activităţile derulate joi de liceu cu ocazia Zilei Porţilor Dechise, program cuprins în calendarul de activităţi ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

O zi, în care directorul colegiului ing. Alexandru Micaciu şi cadrele didactice ale instituţiei şcolare au avut ocazia să-şi prezinte oferta educaţională pentru anul de învăţământ 2013-2014, iar elevii oaspeţi, privilegiul să viziteze liceul cu laboratoarele, atelierele, sălile de clasă, bază sportivă şi utilităţile de care dispune colegiul.

Astfel, că oferta educaţională pentru viitorul an de învăţământ la clasa a IX-a, are la domeniul Calificare profesională, 4 clase: economic: Tehnician activtati economice-28 locuri; Electronică şi automatizări: Tehnician operator tehnica de calcul-28 locuri; Electronică: Tehnician electromecanic-28 locuri; Mecanică: Tehnician proiectant CAD-28 locuri;
Pentru învăţământul profesional: Strungar cu durata de 2 ani, pregătire pentru care cursanţii, fie ei băieţi sau fete, au avantajul de a beneficia de o BURSĂ DE STUDII lunară în cuantum de 200 Ron cu posibilităţi de majorare de către agentul economic la care desfăşoară activitatea practică. La finalizarea acestui program, absolvenţii obţin calificarea de nivel II -Strungar care le permite să-şi găsească mai rapid un loc de muncă şi să câştige mai repede un salariu.

La întâlnirile avute cu vizitatorii, conducerea liceului împreună cu cadrele didactice le-au explicat elevilor că instituţia le oferă posibilitatea de a obţine o calificare profesională care să răspundă nevoilor lor, pentru că li se oferă o bază materială modernă, pentru faptul că toate cadrele didactice au un nivel înalt de pregătire, iar colegiul oferă şi o gamă variată de activităţi extraşcolare.

De remarcat că, în cadrul sălii profesorale a fost amenajata pentru oaspeţi o expoziţie de Origami aparţinând elevului Mihai Birzianu, precum şi o expoziţie de planşe şi panouri cu tema: Alimentaţie sănătoasă „Să ştii mai mult, să fii mai sănătos!”.

La final, participanţii au putut admira o frumoasă prezentare de artă culinară a elevilor şcolii şi au putut gusta din produsele pregătite de ei.

(C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea