FOTO: Polițiștii din Alba alături de elevi și preșcolari în prima zi a “Săptămânii Școala Alfel”
Activităţile informativ – preventive, desfășurate de poliţiştii din Alba în prima zi a săptămânii „Şcoala Altfel” au fost dedicate educaţiei rutiere şi protejării patrimoniului cultural naţional.
Potrivit IPJ Alba, “azi, 6 aprilie a.c., poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti ai Serviciului Rutier şi poliţişti ai Posturilor comunale de poliţie Sântimbru, Galda de Jos, Ighiu şi Meteş au fost prezenţi la Centrul de Informare şi Educaţie Rutieră din cadrul Palatului Copiilor din Alba Iulia şi la grădiniţele din Sântimbru, Galda de Jos, Ighiu şi Meteş unde au susţinut lecţii de educaţie rutieră.
Peste 300 de preşcolari şi școlari au primit informaţii legate de regulile de circulaţie pietonală, semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni, precum şi cartea de colorat „Viaţa ca un ou de Paște”.
Această carte de colorat a fost realizată în cadrul Proiectului „Alba dă prioritate vieţii”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba şi aflat la a III-a ediţie.
Copiii au fost receptivi la sfaturile poliţiştilor şi au interacționat, demonstrând că au cunoştinţe legate de modul în care trebuie să circule în siguranţă pe drumul public.
În zilele următoare, poliţiştii se vor deplasa la toate grădiniţele din judeţ unde vor susţine lecţii de educaţie rutieră şi vor distribui cele 2.000 de cărţi de colorat cu tematică rutieră, realizate în cadrul proiectului „Alba dă prioritate vieţii”.
În cadrul programului „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”, IPJ Alba și Fundația Collegium XXI organizează și desfășoară, în parteneriat, proiectul educațional național ”CUNOAȘTE ȘI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAȚIONAL”.
Astfel, comisar şef de poliţie Ciută Marius, ofiţer specialist în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Alba, a fost prezent azi, 6 aprilie a.c., la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia unde a prezentat elevilor din două clase de a IX-a, tema întitulată „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional” . La finalul întâlnirii, toţi elevii şi cadrele didactice participante au primit diplome şi materiale promoţionale puse la dispoziție de Fundația Collegium XXI.
Activităţile planificate în cadrul acestui proiect se vor derula în continuare în zilele de 7 şi 8 aprilie a.c., în alte două unităţi de învățământ din municipiul Alba Iulia, respectiv Colegiul Naţional „Dionisie Pop Marţian” şi Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş”.
Reamintim faptul că în perioada 6 – 10 aprilie a.c., poliţiştii din Alba desfăşoară, alături de elevii din instituţiile de învăţământ din judeţ, o serie de activităţi informativ – preventive, în cadrul programului „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”.
Poliţiştii din judeţul Alba vor fi prezenţi în şcolile şi grădiniţele din judeţ, unde vor susţine sesiuni de informare, vor distribui materiale preventive şi vor promova profesia de poliţist. Joi, 9 aprilie a.c., începând cu ora 10,00 la sediul IPJ Alba va fi organizată Ziua Porţilor Deschise.”
[nggallery id=267]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
TURISM 2025 | România pe ultimul loc în Europa la numărul de turiști străini. Piața turistică internațională din țara noastră pe cale de dispariție
TURISM 2025 | România pe ultimul loc în Europa la numărul de turiști străini. Piața turistică internațională din țara noastră pe cale de dispariție România a fost surclasată pe piața turistică internațională de toate țările europene, inclusiv Albania și Bulgaria, privind numărul de turiști străini care ne-au vizitat. Există riscul ca cei care încă mai […]
Dezechilibru financiar în Sistemul Național de Sănătate. Bani mulți pentru salarii, aproape nimic pentru servicii medicale către asigurați
Dezechilibru financiar în Sistemul Național de Sănătate. Bani mulți pentru salarii, aproape nimic pentru servicii medicale către asigurați Potrivit unui studiu făcut de Academia de Studii Economie din Bucureşti şi Reţeaua de Sănătate Regina Maria legat de performanța economică și operaționale în sistemul de sănătate se arată că banii din sănătate merg pe salarii indiferent […]
Tichetul de masă, un beneficiu extrasalarial vital pentru mulți salariați din România. Ne aliniem la standardele vestice sau mai avem de recuperat?
Tichetul de masă, un beneficiu extrasalarial vital pentru mulți salariați din România. Ne aliniem la standardele vestice sau mai avem de recuperat? Beneficiul extrasalarial sub formă de tichete de masă este tot mai utilizat în Europa. În România, într-o perioadă marcată de inflaţie, presiuni pe piaţa muncii şi nevoia de a motiva angajaţii fără a […]