Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Politicieni, artiști și sute de localnici la Festivalul de folclor “Mărie, dragă Mărie” de la Vințu de Jos

Bogdan Presecan

Publicat

în

Ca în fiecare an, cu ocazia zilei comunei Vințu de Jos și de Sfânta Maria Mare, primăria din localitate organizează Festivalul folcloric “Mărie, dragă Mărie”, un moment de dublă sărbătoare pentru comunitatea locală.

La ediția din acest an, organizată în parcul central al comunei, s-au adunat, pe lângă sutele de localnici, și cei mai importanți politicieni din județ. Înainte de începerea spectacolului artistic, pe scenă a fost invitat primarul comunei Vințu de Jos, Gheorghe Vlad, care le-a mulțumit celor prezenți și i-a chemat alătui de el pe liderii USL Alba.

În contradicție cu tensiunile care există în interiorul alianței la nivelul județului, președintele PNL Alba Teodor Atanasiu și președintele PSD Alba Ioan Dîrzu, însoțiți de membrii de partid importanți, au stat în fața oamenilor umăr la umăr, dând impresia unei bune înțelegeri și colaborări.

După valul USL-ist a urmat un val portocaliu. Mai mulți PDL-iști, printre care președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel  și senatorul Alexandru Pereș s-au mulțumit să asiste puțin la spectacolul de muzică și dansuri populare.

Picurii de ploaie care au început să cadă la scurt timp de la începerea  evenimentului nu i-a împiedicat nici pe artiști și nici pe spectatori să continue petrecerea. Au încântat participanții la sărbătoare Ansamblul folcloric „Vințana” din Vințu de Jos, cu dansatori și soliștii vocali Alexandra Dumbrăvean și Maria Uțiu, Ansamblul „Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș, Ansamblul „Flori de Romanați” din județul Olt, cu soliștii vocali: Ancuța Matei, Cosmin Sârbu, Mirela Manescu, Radu Ciordaș, sub coordonarea profesorului Gheorghe Albu.

 [nggallery id=56]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea