Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Podul de peste Mureș între DN1 și localitatea Radești, peste 80% finalizat. Au fost montate grinzile peste pilonii de susținere

Ziarul Unirea

Publicat

în

După aproximativ  7 luni  de când s-a dat startul investiției la podul ce va traversa Râul Mureș, care va deschide circulația între DN 1 și localitatea Rădești, lucrările de construcție se apropie de finalizare.

În prezența proiectantului, a constructorului, a unor oficiali ai administrației județene și ai primăriei Rădești, a avut loc montarea celor 9 grinzi, pe cei 4 piloni de susținere ai construcției. Un moment important în opinia primarului Comunei Rădești, Alin Nicula, care susține că prin această operație, 80% din lucrare este deja gata, fapt ce prezintă premizele că până în luna decembrie 2017 se va putea circula pe noul pod.

Deși termenul de finalizare a investiției prevăzut în contract este de 18 luni (octombrie 2018), constructorul, cunoscuta firmă ,,Dacia Faber” din Cluj -Napoca, dotată cu utilaje performante, avându-l la cârmă pe dirigintele de șantier ing. Gheorghe Goriță, a atacat serios lucrarea și în mai puțin de șapte luni a realizat peste 80% din investiție.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Alba, ion Dumitrel a ținut să-I felicite pe constructor, pe edilii locali și pe toți care s-au implicat în această perioadă, astfel încât mult așteptata construcție să fie aproape terminată cu 10 – 11 luni mai devreme. ,,Prin realizarea noului pod vor avea acces de circulație și mașinile de mai mare tonaj, care vin de pe DN 1, obligate să evite până acum circulația pe podul din lemn și să folosească ruta Aiud – Ciumbrud – Sâncrai și localitățile învecinate, adică pe un traseu ocolitor de peste 15 km.”, ne-a declarat Ion Dumitrel.

De menționat că podul vechi construit din lemn, în urmă cu aproximativ 10 ani a ieșit din perioada de garanție, fapt ce i-a determinat pe edilii comunei să se zbată pentru realizarea unuia nou, construit din beton armat, lung de 90 metri, cu două benzi de circulație, pe o lățime de 5 metri. În urma demersurilor făcute de primărie, s-au obținut aproape 1.000.000 euro, prin depunerea unui proiect de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală(PND).

,,După montarea grinzilor de susținere urmează turnarea materialului pe suprafața de rulare, montarea balustradelor și alte anexe necesare, după care va avea loc, cum este firesc…tăierea panglicii inaugurale”, a conchis primarul Alin Nicula.

 Constantin PREDESCU

[nggallery id=4735]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea